Premiär !

Premiär 2013 001
Äntligen !
Efter några nätter med temperatur ned mot -10 grader åkte jag till Orsa Finnmark och högre höjder för att prova isarna, har några skogsjöar som brukar hålla is i slutet av Oktober till början på November. Valde den som ligger på nära 600 m.ö.h först, men här var det hållbar is de första 20 metrarna från land för att sedan bli alldeles för tunn för att vara säker.

Kunde dock prova lite vertikalpirkar i sjöns klara vatten och se gången på dom. Denna sjö som innehåller ett stort bestånd av tusenbröder och brukar ge vikter på 5-20 kg första besöken släppte dock inte en enda abborre ifrån sig, många kvar till nästa gång !

Valde att dra mig hemöver då det ibland inte är säkert att isarna är bättre på högre höjd. Nästa lilla skogsjö hade lite bättre is och gav mig 20-30 abborrar till min katts förtjusning.

Kom alltid ihåg isdubbar när ni isfiskar, en flytoverall är den absolut säkraste livförsäkringen. Mitt förstaval är Sundridge Crossflow, den har även ”andasfunktion” som är perfekt för aktivt isfiske och då man kanske har en bit att gå till fiskevattnet.

Nu stundar varmare väder och jag laddar inför helgens metefestival Nordic Bagging Meeting i Söderhamnsån, rapport kommer.

Hae’t Gött !

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide