Testfiske med R.I.P Roach

Tidigare i år bloggade jag om ett fantastiskt fiske som jag hade med mina vänner Pelle, Nellfors och Sulle där vi under en veckas tid landade åtskilliga stora gäddor. RIP Roach var inte lanserad än så jag kunde inte visa den men nu kan jag avslöja att den användes under veckan och fångade fisk, bra fisk tom. Gäddan på bilden togs vid djupt fiske över en kant på 6-12m där jag blyade betet med 25gr på MDS-Systemet. Efter att ha låtit betet sjunka en stund tog jag sakta monotont hem den för att efterlikna en intet ont anande större mört som kryssa sakteliga i sommarvärmen. Slackhugget var av episka protortioner när denna gädda bestämde sig för att sätta punkt för ”mörtens” existens. Fighten var hård och ett tag trodde jag att det var en riktigt stor gädda.

R.I.P Roachen är ett bra bete framförallt slöa dagar då inget annat fungerar och den attraherar stora individer med sin massa. Även fast den går att fiska på många olika vis har en långsam monoton presentation hittils fungerat bäst för mig. En Tranx HG med Compre 9oz och du har en grym kombo att veva hem stora beten dagarna i ända utan att bli trött samtidigt som kraften finns där att besegra besten när den blottat tänderna. Bra grejer!

Comments

Kommentarer