Tonfisk 

Jag har haft turen att få bli med i den skara med duktiga havsfiskare som får fiska efter tonfiskar på Svenskt farvatten. Det är ett forskningsprojekt som går ut på att fånga 20 tonfiskar under en två veckors period, som sedan märks med en GPS sändare och lite andra saker samt att man tar vävnadsprover. Efter att detta är gjort släpps fisken tillbaka levande. Igår var det första dagen vi provade och jag skall säga direkt att vi fick ingen tonfisk men det var en av dom mest fantastiska fisketurer jag har upplevt i hela mitt liv. Det hoppade fiskar mer eller mindre hela tiden därute. Det går inte att beskriva med ord. Nu är det vindar som spökar och vi avbröt fisket på förmiddagen. Målsättningen är att komma ut på torsdag igen. Jag lägger upp några bilder på hur vi fiskar, ballonger som flöten med hel fisk som agn och en 100 pounds lina som går rätt in i våra TIAGRA 80. En grym rulle som många föredrar till detta fisket. Om det kom upp några tonfiskar? Jadå det gjorde det och vikterna på dom största var en bra bit över 200kg. Ut och fiska /Ralph söröya 

Comments

Kommentarer