Ismete på djupt vatten!

Idag var tanken att årets största ismete gädda skulle upp!

Kanonväder , sol och vindstilla och ett område jag vet håller stor fisk.

Efter alla måsten hemma tog jag mig iväg. Väl framme vid sjön visade det sig vara kanon före ner till sjön. Skare och inga problem att ta sig fram! Grymt tänkte jag!

Dagens fiske bedrevs över 30m. Ett fäll och stor stor gädda var planen! Redan när jag satte ut 3e spöt fäller det bakom mig!

Var det dags för en riktigt fin gädda nu!? Rusade iväg och väl framme lämnar linan Shimano rullen i en rasande takt. Adrenalinet sprutade och måsbenen kom!

Tog tag i spöt och gjorde mothugg. Den satt men jag kände genast att det var en mindre fisk. Lyckas landa en 1,5kgs gädda.

Fortsatte sätta ut dom spön jag hade kvar. Precis när sista spöt var ute fäller det igen. Nu då!!! Nu måste det vara en bättre!

Adrenalinet kom som ett brev på posten och väl framme ser jag åter linan lämna Shimano rullen i en rasande takt.

Greppar spöt och gör mothugg…. Samma visa denna gång men denna gång var nog gäddan ännu mindre.

Nu började jag misströsta lite, självklart är det kul med gäddor men denna dag var siktet inställt på ”ett fäll, en bra fisk”.

Sätter mig och låter solens strålar värma och det dröjer inte länge innan det fäller igen. Denna gång var jag inte lika säker på att det kunde röra sig om en jätte gädda. Tur var väl det, jag slapp bli besviken! Haha

Dagens minsta hade tagit min 20cm mört över 30 meters djup.

Det blev inga stora gäddor, denna dag. Packade ihop och begav mig hemåt.

Nu var det inte lika fantastiskt före längre. Den sista biten upp mot bilen, där det var fantastik skare på väg ut imorse bestod nu av 70cm sörja som bar mig vart 7e steg. Resterande steg sjönk man.

Det slutade med att jag kröp med pulkan de sista 200 metrarna. Har nog aldrig längtat efter spinnfiske och öppetvatten så mycket nån gång…haha Hörde hur Rapala X-Peto och Storm Seeker Jerk ropade mitt namn och att dom verkligen längtar efter att fiskas.

För övrigt måste det ha varit en fantastiskt kul syn att se mig komma krypandes upp mot bilen! Haha!

Väl i bilen forsade svetten längs pannan och ryggen. Men vad gör man inte för att ha chansen på stor gädda. Idag gick det inte men jag lärde mig säkert något nytt och solen var framme! En sak är säker, även om skaren bär på morgonen är det verkligen ingen garanti att den bär på eftermiddagen…haha

Nu ska jag slänga mig i duschen och samla krafter till nästa tur! Det som inte dödar härdar!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer