Kanonfiske med Storms havsfiskejiggar!

Nyligen körde vi ett havsfiske på Söröya i Nordnorge,  och bra gick det! Storms Giant Curl Tail var ett säkert kort, och gav 6 st hälleflundra plus massa torsk i ”min” båt!

Nyligen besökte jag Nordnorge som ”fiskeguide” där, och bra gick det! Vi var ett större sällskap och dom flesta hade aldrig tidigare havsfiskat förr, så många fina personbästa blev det! Största torskarna vägde runt 28 kg (150 cm), och bästa hälleflundran vägde ca 20 kg (C&R)! Jag hade i min båt handlaren Jan S från Skellefteå, samt Jan O från FishEco och bästa havsfisk var en torsk på ca 4 kg för herrarna innan innan den här resan! Det blev nu torsk på ca 21 kg för undertecknad (och många strax under 20 kg i båten för oss), samt 6 hälleflundror i min båt med en topp på ca 20 kg som Jan O fick drilla! Vi fick även en drös havskatter samt en elak lubb under våran galna fisketur (tre dagars havsfiske)! Vi hade ett kanonfiske på Storms suveräna Giant Jigging Shad samt på Jigging Curl Tail jiggar laddad med en 385 gr jiggskalle från VMC som jag gillar mycket! Storms havsfiskejiggar är ett måste enligt mig om man ska jaga stortorsk eller hälleflundra! Dessutom vill jag varmt rekommendera Shimanos fantastiskt trevliga Antares Bx havsfiskespö laddad med en Shimano Talica 2-speed rulle! En flerfärgad flätlina från Sufix på rullen så är man hemma (en grym combo kan jag lova)! Totalt landades det väldigt mycket torsk över 20 kg (jag har inte koll), och 11 st hälleflundror fördelat på 5 båtar! Vi i min båt siktade mest på hälleflundra, så därav blev det 6 st landade för oss! För er som inte besökt Nordnorge, eller framförallt Söröya, så rekommenderar jag det varmt då fisket är galet bra där, naturen fantastisk och fiskecampen hos Ralph (www.sörveargjestehus.se) är kanon med sin fina logi och grymma båtar! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vårens och sommarens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår såklart som vanligt! Välkomna ombord, och ”skitfiske” på er!! :-)

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. Jag väntar på bilder från fiskekompisarna, så därav saknas bilder på Jan S och Jan O samt deras fina fiskar!

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (oftast bättre fiskar) och annat kul! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! :-)

Comments

Kommentarer