Ralph`s Rosa Storm

Fisket på Söröya fortsätter i högt tempo. Fisk överallt! Eller rättare sagt torsk överallt. Vi försökte rikta fisket på Hälleflundra idag, men tyvärr fick vi gå över till torsk då vi inte kunde vara ifred från torskarna inne på hälleplatserna. Fisket var på topp men att fånga en grov fisk var inte lätt. De flesta fiskar vägde fem kilo och uppåt. Men planen blev att fiska högt och sikta in oss på stort. På eftermiddagen får jag ett brutalt hugg på 23 m djup(51 m till botten). Fisken tar lina direkt och nu är det allvar. Känner omgående att det är en torsk av stor modell. Man får liksom ta i från tårna för att kunna lyfta fisken från djupet. Antaresspöt bugade rejält kan jag lova och var till storhjälp för att kunna pumpa upp fisken till ytan. Väl vid ytan inser vi att fisken är förmodligen utlekt men ändå riktigt stor. Ett nytt PB är bärgat!

Raph’s rosa storm i munnen på en hungrig skrei.

144 cm och 27 kilo ville drömfisk!

Tom med en av många, många, många torskar idag.

Comments

Kommentarer