Rapala Flat Jig, en ny favorit!

Isarna ligger fortfarande tjocka på sjöarna här i Falun. Men nu går det fort så det gäller att vara försiktig.

Dagens pimpelfiske skulle bedrivas på en platå på 6-7meter var tanken. Men där fanns inte ett liv så jag flyttade mig utför kanten och där på 9 meter hittade jag aktiv fisk. Efter lite testade med olika balanspirkar hugger en fin abborre på min Rapala Flat Jig. Balansaren fiskades ca 4 meter under iskant. Just Rapala Flat Jigs breda profil upplever jag är perfekt att fiska ”högt” upp i vattenmassorna på större djup. På detta vis syns balansaren på långt avstånd av eventuella stora hungriga abborrar.

Abborrarna börjar bli tjocka nu och Rapala måttbandet är grymt smidigt att ha med sig!

Några minuter efter denna abborre trodde jag att det var PB varning. Ett hårt hugg följt av en stark fisk. Tyckte även att jag kände de karakteristiska abborrknycken men upp kommer denna…

Nästa gång hoppas jag det är 1,5kg abborre som sitter där. Efter denna blev det några mindre abborrar även dessa på Rapala Flat Jig.

Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer