Sista ismetet, en +10kg gädda två ggr!

Nyligen körde vi ett sista ismete för den här vintern, och bra gick det! Vännen Felix och jag tog en varsin +10 kg gädda under dagen (SAMMA FISK över 10 kg), galet!!

Nyligen tog jag och vännen Felix Rimfrost ett sista ismete för den här vintern, och bra gick det! Vi tog en spontantur runt hemmavattnen, men isarna var på tok för förrädiska! Så vi valde på morgonen att istället bränna iväg 1-2 timmar bort mot säkrare isar och där kändes isen betydligt mycket bättre då det var en liten och skyddad sjö som jag kände till. Vi fick ett gäng gäddor, och mitt på dagen hade jag turen att landa en fin gädda på snygga 111 cm och samtidigt min minsta (lättaste) 10 kg gädda någonsin!  Fisken vägde 10,010 kg, så jag klarade gränsen med 10 gr marginal vägd på en godkänd våg! Dagen var räddad, men någon timma senare och ca 40 meter bort så var det Felix tur att drilla en stor fisk, och upp ur hålet kom det en lika fin gädda igen….. eller rättare sagt SAMMA GÄDDA igen med exakt samma mått och vikt! Helt galet, jag har fått många återfångster, men det här var min första återfångst samma dag med vikt över 10 kg! Även för Felix som har ett p.b på 13,5 kg blev det hans minsta (lättaste) +10 kg gädda någonsin! Grymt kul att fisken klarar sig så bra, så att dom börjar äta igen efter en återutsättning! ”Catch & Release” funkar och rekommenderas varmt av undertecknad som vanligt! Jämför gärna teckningen på Felix och min gädda, så ser ni klockrent att det är samma fisk! Nu ser jag fram emot varmare tider, och kommer att köra hårt så fort jag kan komma loss! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vårens och sommarens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår såklart som vanligt! Välkomna ombord, och ”skitfiske” på er!! :-)

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (oftast bättre fiskar) och annat kul! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! :-)

Comments

Kommentarer