Årets första abborrfiske

Eftersom gäddorna roar sig med sitt i vassen nu så har jag försökt mig på lite abborrfiske. Fisken vi hittat har oftast stått på branter mellan 7-10 meter, gärna nära kommande lekplatser. Det har varit långt mellan huggen men fisk har jag fått. Inga jättar med härliga hugg.

Fisken jag fått har tagit på traditionellt jiggfiske. Jag har nästan släpat jiggen längs botten när huggen kommit. Huggen har varit stenhårda så när dom väl bestämt sig har det inte varit någon tvekan.

Storm Joker Shad har funkat bäst.

Idag kom även dom första fiskarna från kajaken. Både abborre men även snipor som inte vågade leka med dom större damerna. Fantastisk känsla att komma så nära vattnet o glida runt på sjön. Sista stället jag fiskade idag var den plats jag trodde mest på eftersom jag fått flera fina abborrar där. Kastar ut och det hugger rejält!

-Nu jäklar är det PB på gång! tänkte jag.

Drillar och den stonkar. Släpper lite på spärren för att inte tappa den. När den är redo fäster jag blicken där den skall komma upp. Förväntade mig ett riktigt ”dasslock” men upp kommer denna:(

En gädda på ca 80cm som tydligen lekt färdig. Besvikelsen var total!

Väntar med spänning på kaoset som blir om en ännu större fisk hugger under gäddfiske!

Storm So-Run Joker Shad är grym till abborren! (Gäddorna gillar den också;)

Fantastisk combo! Shimano Zodias med en Shimano Stradic CI4+!

Första fisken från kajaken. En som tydligen lekt klart! Eller vågade han inte sig in bland dom stora.

Och en av rätt art från kajaken.

Hoppas ni får en grym helg med mycket fiske!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer