Efterleksfiske!

Imorse medans övriga familjen fortfarande sov sött begav jag mig ut på nya vatten för i år. Man får ju som bekant inga fiskar från sängen. Kajaken satt redan på takräcket så det var bara att åka.

Sjön låg spegelblank och såg riktigt inbjudande ut för kajakfiske. Paddlade ut till det område jag tänkt fiska. Efter en del testande med olika beten så kom turen till Rapala X-Rap Peto. Kastade ut längs djupvassen och det högg. En fin gädda på ca 80-85cm. Stark fisk som jag fick åka lite kajak efter. Tre kast senare sitter nästa.

Några snabba vevtag sedan ett kort spinnstopp var melodin med Peton!

Hittade sedan betesfisk på lite djupare vatten och försökte fiska runt dessa. Men där gick jag bet.

Därefter bytte jag område och hittade en del stubbvass. Satte på en Storm Seeker Jerk och vev-jerkade denna precis över stubb-vassen. Det resulterade 2 till gäddor i 2kilos klassen samt ett par missade. Seeker Jerk är verkligen ett bete gäddorna inte kan låta bli. Jerka, vev-jerka eller bara veva hem.

Sedan var det dags att fara hem till familjen. Fantastiskt kul att fisket äntligen börjar vakna!

Nu ska jag försöka lura med ungarna på en eftermiddagstur i båten får se hur det går!

Morgonens bästa beten!

Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer