Fin abborre på Storm 360GT Mangrove Minnow

Här i Falun har mört och annan betesfisk börjat röra sig inåt för lek. Mörten leker inne i vikar men även i små åar och bäckar. Perfekt föda för abborren!

I veckan tog jag mig till en liten å-mynning där mörten börjat samlats och fiskade abborre med ett bra resultat.

Jag fiskade drop-shot.

Ett Drop-Shot tackel ser ut så att längst ner sätter man ett sänke i önskad vikt ca 10-20g. Sedan en nylon eller FC lina på ca 40cm. Därefter en drop-shot krok.VMC Spinshot i storlek 2 eller 1/0 beroende på storlek på betet, kan jag rekommendera. En bra krok och enkelt att knyta tacklet. Från kroken knyter du sedan en till bit nylon eller FC lina och sedan ett lekande som sedan knyts på huvudlinan. På detta vis får du betet att röra sig på på det djup du har från sänke till krok och du kan fiske betet väldigt sakta. Hela tiden sträckt lina med små knyck tar du hem betet i önskad hastighet.

Tillbaka till mitt fiske. Jag kastade ut i strömmen och lät blyet studsa längs botten över stock och sten. Med försiktiga rörelser tog jag hem betet som var en Storm 360 GT Mangrove Minnow. En nyhet för i år.

Detta skulle visa sig vara riktigt effektivt.

Detta blev toppfisken någonstans mellan 40-41cm.

Rapala måttbandet är alltid med!

Storm 360GT Mangrove Minnow

Mangrove Minnow är som jag nämnde tidigare en nyhet för i år. Den finns i två storlekar 7,5cm och 10cm, 5 respektive 12 gram. Betet har en relativt smal kropp med bred profil vilket gör den till en riktig munsbit för rovfiskarna.

Längst bak vid paddeln har Mangrove Minnow en lite flärp som kan tas bort om man önskar en annan gång på betet. Med flärpen PÅ får betet en tight simmande gång och tar du bort den får betet en mer rullande större gång. Bara att pröva sig fram. Mangrove Minnow har även färdiga ”spår” om man vill köra med tex offset-krok till exempelvis Texas eller Carolina rigg.

Ett mångsidigt bete som funkar till allt från vanligt jiggfiske till drop-shot, Carolina och Texas!

Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer