Nästan 10 kg gös!!

Detta fiskeäventyr var för en vecka sen.Jag var uppe rätt tidigt denna dag för att vara mig ,jag brukar inte vara det annars för jag är lite morgontrött av mig. Vid 6 tiden så gled jag ut med kajaken och jag hinner nog inte ut mer än trehundra meter så ser jag ett fint eko ,och jag hinner inte mycket mer än släppa ner min jokervert 9″ jigg till fisken förrän hon går upp och tar jiggen. Lite snopet så krokar jag fisken och uppe ca 50 cm under ytan släpper hon ,och där står hon och tittar lite argt på mig i ca 5 sekunder innan hon simmar ner igen. Det var en stor gös det, men sen hände ingen ting på 10 timmar och det var dax att åka hemmåt. Men då dyker det äntligen upp ett fint eko igen,ner med stormjiggen igen gösen tvekar inte nått utan klipper jiggen nästan direkt och upp kommer en fin gös på 96 cm och 9,85kg. Utrustningen som jag använder till detta fiske är en shimano curado 70 spö shimano speedmaster ax jigging/jerking 20/70 g. Lina sufix 832 0,15 mm jigg storm jokervert 9″ idag var det färg CA det högg på , trekrok använder jag vmc 7545 BN.

Comments

Kommentarer