Är det värt det?!? JA!

Äntligen en ledig dag! Kroppen säger att du borde åka hem och lägga dig i soffan och dra en filt över dig men hjärnan och hjärtat vet att där bor inga stora gäddor.

Bara att packa bilen och bege sig mot sjön. Efter veckor av sol har ett nederbördsområde parkerat över sjön just denna dag.

Fisket verkar påverkas negativt av regnet som skapar täta cirklar på den på vissa ställen lugna vatten ytan. Landskapet som förut färgats av flera nyanser av grönt inramat av en klarblå himmel hade bytts mot en mörkgrön nyans omringad av ett tjockt gråvitt lock.

Efter två långa drifter har vi bara haft ett hugg. Men vi vet ju att det är bara att fortsätta kasta. Rätt som det är hugger det på Martins bete och dagens första fisk kan landas.

För mig börjar det känns omöjligt. Ni vet den där känslan när man börjar tvivla på sig själv. Men byter bete på tok för ofta och börjar misströsta och man börjar till och med fundera om man inte borde dragit filten över sig istället. Men samtidigt vet man att det är på sjön det händer.

Martins gädda var inget startskott på någon huggsexa så vi tar oss iland och efter mycket om och men lyckas vi göra en eld och kan grilla oss en korv.

Klockan tickar och vi hinner bara fiska ett ställe till. Vi styr båten mot ett kuperat område med en gammal risvål. Till vår förtjusning upptäcker vi att det finns liv där. Tydligen är det vulgata kläckning som abborrarna smaskar i sig i ytan. Kanske kan detta även få fart på gäddorna. Men R.I.P Curly Tail byts till X-Rap Scoop och Scoop byts mot en mörtfärgad X-Rap Peto. Då som en blixt från klar himmel försöker något slita mitt Shimano Compre ur näven på mig!

Precis där blev det värt allt slit! Och redan kastet efter sitter nästa fisk!

Det var inga jätte gäddor men en grov kämpande 90+ fisk i ihållande regn är bra mycket bättre än en dag under filten i soffan!

Nästa gång kanske den väger dubbelt så mycket och som fiskare vet man att rätt som det är lossnar det! Det är bara att kämpa vidare!

Denna dag var det en Rapala X-Rap Peto med ganska långa spinnstopp som till slut lurade gäddorna.

Ut och njut! Dom stora finns där!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids