Han åker inte utan Shadow Rap Shad igen!

Rapala Shadow Rap Shad är 9 cm lång och väger 11g. Betet fiskar ungefär 1 meter under ytan men det finns även en deep variant som fiskar på 1,5-1,8m under ytan. Shadow Rap Shad fiskar absolut bäst när du jerkar hem den enligt mig. Då beter den sig som en skadad betesfisk något som abborren gillar, ett enkelt byte!

Några snabba Jerk för att sedan göra ett stopp, oftast då dom stenhårda huggen kommer. Shadow Rap Shad stiger sakta under spinnstopp, hett!

I helgen var jag och en polare ut och fiskade abborre. Han fiskade jigg och jag Rapala Shadow Rap Shad i deep varianten. Området vi fiskade var en stengrynna intill en djupkant. Där vi fiskade var djupet 2-5meter. Vi såg att betesfisken gick i ytan och vakade men någon direkt jakt såg vi inte. Det dröjer inte länge innan jag krokar min första abborre och sen en till och en till….osv!

En fin abborre på 40cm som högg stenhårt!

Polaren blir mer och mer frustrerad för varje abborre jag drar. Han byter jigg han byter jiggskalle men denna dag är det Rapala Shadow Rap Shad som abborren vill ha. Det slutar med att jag lyckas kroka runt 15 abborrar och 3 gäddor på denna ankring medans han kammar noll. De flesta av abborrarna stod på 5meter så dom steg och klippte betet.Till slut råkar jag fastna på grynnans topp så vi får lov åka dit och lossa. Men vad gjorde det, bara att byta till en Shadow Rap och ta dom grundare också…haha

Även gäddorna gillar Shadow Rap Shad, blev 3 sådana också. Finns det mycket gädda brukar jag gå upp en grovlek på FC tafsen och köra 0,60mm.

Jag tror inte min polare åker ut på sjön igen utan en Rapala Shadow Rap Shad! Ibland är abborren lynnig och då gäller det att hitta dagens melodi. Nu är vattnet varmt och betesfisken går ytligt. Perfekt för jerkbait fiske! Denna dag var Shadow Rap Shad i Deep varianten överlägsen. Ett fantastiskt kul bete att fiska och huggen är stenhårda!

Otroligt snygga och effektiva beten!

Se Mathias Holgersson fiska och pratar om Rapala Shadow Rap Shad HÄR!

Vi avslutade kvällen med att fiska av en djupkant ut på djupare vatten men där var inte abborrarna hungriga. Men en vacker gädda sög i sig min 10cm Storm 360GT Mangrove Minnow.

Vackra färger!

Ut och fiska abborre, fantastiskt kul!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer