Fin abborre på Storm So-Run Hypno Worm

Igår blev det en kort tur på sjön. En kravlös tur i solen skulle visa sig ge en riktigt fin fisk.

Till att börja med verkade det som abborrarna gått upp i rök. Hittade ingen huggvillig fisk. Men till slut så hittade vi ett kuperat område med stora stenar intill en djupkant. Kompisen började med 10cm jiggar med paddel medans jag körde Jerk bait men inget hände. Då bytte jag till en Storm Hypno Worm på traditionell jiggskalle. Kastade ut et långt kast och där ….. Ett stenhårt hugg på lång lina. Det kändes direkt att det rörde sig om abborre.

De karakteristiska ”abborrskaken” kom närmare och närmare och där kom en fantastiskt fin abborre. Kompisen håvar utan större dramatik. Där ligger en 40+ abborre i god kondition. En fröjd för ögat!

Några bilder och sen tillbaka!

http://www.rapalaproguide.se/wp-content/uploads/2018/07/img_4006.mov

Tydligen var det Hypno Worm som var melodin!

Hypno Worm är en jigg med lång curlytail. Längst bak på tailen finns en liten ”klump” som gör att den även kan fiskas väldigt sakta med förförisk gång. Perfekt för fiske i kalla vår och höst vatten. Men som det verkar fungerar den utmärk på sommaren också!

Denna gång fiskade jag den med traditionell jiggskalle men jag skulle tänka mig att den fungerar utmärkt till Drop-shot, Texas och Carolina rigg också!

Det blev även nån mindre abborre innan vi fick lov åka hem.

Ut och fiska abborre!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids