Lång dag, när RipStop fick avsluta

Förra veckan skulle jag och min vän Casper ut och lura dom stora abborrarna. Det skulle bli fiske från tidig morgon till sen kväll.Morgonfisket gick helt okey med ett gäng abborrar. Men vi saknade dom större individerna.Det som funkade bäst var traditionellt jiggfiske intill betesfisk på ca 7 meters djup.Eftersom inga stora abborrar syntes till beslutade vi oss för att fiska eftermiddagen på en annan sjö.Vi trailade upp och bytte sjö. Men det skulle visa sig vara lika svårt att komma i kontakt med dom stora på denna sjö också. Dock fick jag en fin gädda på en Joker Shad som bjöd upp till bra fight och mitt Shimano Zodias spö fick verkligen bekänna färg.Kvällen kom och vi beslutade oss för att ge upp jakten på dom stora.Men jag var inte riktigt nöjd ännu. Så efter att jag släppt av Casper ville jag känna mer hugg och eventuellt få med mig en matbit hem.Bilen styrdes till ett vatten med regnbåge. Det såg lovande ut, det vakade mycket!Men dom vägrade hugga på både skeddrag och spinnare. Då satte jag på en Rapala RipStop 9 och sen dröjde det inte länge innan det ”small”. Hårda Jerk med korta stopp lurade dessa regnbågar till hugg. Det är sällan jag fiskar regnbåge men jag skulle ljuga om jag sa något annat än att detta var riktigt skojj! Stenhårda hugg och fiskar som hoppar 1 meter efter man krokat dom!Till alla er som fiskar regnbåge kan jag verkligen rekommendera att ha en RipStop i lådan! Verkar riktigt effektivt!Ett bra avslut på en annars ganska seg dag! Det är inte bara att åka ut och hämta men är man inte ute så har man inte chansen på drömfisken! Så enkelt är det!Ut och njut!Skitfiske!

Comments

Kommentarer