Meterfisk på både R.I.P Shad Curly Tail och Joker Shad

Klockan ringde vid 4:30. Kaffebryggaren var redan laddad. Solens första strålar hade börjat titta fram över trädtopparna. Det skulle bli en heldag på sjön, en varm heldag.

Väl framme vid sjön låg den helt blank vilket brukar betyda segt fiske denna tid på året. Casper styrde båten mot en djupkant där vi skulle börja vårt fiske. Det skulle visa sig bli svårt. Ett hugg på R.I.P Shad Curly Tail blir resultatet under morgonen.

När det blir tidig förmiddag dyker även Martin och Danne upp och vi tar oss till en risvål. Jag byter spö till mitt Shimano Zodias för att testa om abborren är på gång i det ”tropiska klimatet”. Det dröjer inte länge innan jag krokat den första. Det verkar vara traditionellt jiggfiske med 10-12grams skalle som funkar bäst. För mig funkar Joker Shad och 360GT Mangrove Minnow bäst.

Det blir en hel del abborrar och Martin lyckas lura en riktigt fin abborre på 43cm och 1,2kg.

När det närmar sig lunch måste Casper åka hem så jag byter båt. Magarna börjar skrika efter mat så jag, Danne och Martin tar oss i land och äter en fantastisk lunch. Viktigt att fylla på depåerna så man skulle orka med eftermiddagen och kvällen.

Tyvärr börjar åskan närma sig så vi beslutar oss för att ta en ”powernap” i blåbärsriset. Ett grymt bra beslut! Helt underbart att ligga där under bar himmel och se fiskgjusen cirkulera innan ögonen gled igen.

När vi vaknade hade väderförhållandena ändrats till det bättre. Det blåste och solen stekte inte lika hårt längre. Nu skulle det bli gäddfiske igen. Vi åkte ut till en friliggande grynna och började fiska. Det dröjer inte många kast innan det hugger stenhårt på min R.I.P Shad Curly Tail alldeles intill båten. En fin gädda på 100cm. Med en plastpåse på handen för att skydda de 5 stygnen (sedan senaste fisket) blev det poseringsbilder också, läkaren trodde inte gäddslem var healande ….haha.Vi fortsätter fiska friliggande grynnor. Där vi ser abborrar på lodet fiskar vi efter dessa och där vi ser annan betesfisk fiskar vi gädda. Martin drar ett par gäddor medans jag får några abborrar på Joker Shad. En 39cm abborre som inte kommer vinna några skönhetstävlingar!Tiden går och nu är det dags att ta sig till risvålen och testa abborren igen i solnedgången. Vi tar oss tvärs över sjön men det visar sig att det ligger en båt där med en familj som metar. Vi beslutar att ankra en bit bort med förhoppningen om att dom skall åka snart. Som tur är fiskar vi av området vilket skulle visa sig bli ”jackpott”. Redan efter några kast bugar Martins spö rejält. En stor gädda har slukat hans lilla abborrjigg. Efter nån minut av långa och nervösa rusningar kan Danne håva en riktigt fin gädda åt honom. Hela 116cm och 8,2kg!Familjen vid risvålen är fortfarande kvar och tur var väl det. Efter några minuter är det min tur. Kastar ut min grön orangea Joker Shad och det tar tvärstopp! Följt av ”stora” huvudskak. Försöker intala mig själv att det inte ska göra nått om linan går av. Men FC:en verkar klara sig. Den klarar rusning efter rusning och där kommer hon. Martin sänker håven och den glider i. Danne, Martin och jag tittar på varann och bara skrattar! Gäddan är 112cm lång och väger 8,05kg.116cm och 112cm gädda på en halvtimme är bra ”bonusfiske”!Två turer i rad har denna lilla gobit lurat stora gäddor.Ett perfekt avslut på en grym dag i goda vänners lag! Ut och njut! Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids