FÖLJ RAPALA PROGUIDE

  • Andreas Ingrids
  • Andreas Ingrids
  • Andreas Ingrids
  • Andreas Ingrids

Andreas Ingrids

Andreas Ingrids heter den här fiskegalningen från Dala-Järna

Jag är 35 år och är född och uppvuxen i fina Dala-Järna.
Sedan ca 15 år är jag bosatt i Falun där jag bor tillsammans med min sambo och mina två barn. 
Jag jobbar jag som personligassistent och på fritiden är jag med familjen, fiskar och försöker hinna med någon sorts träning ibland.

Fiskeintresset har jag fått från min pappa som jag fick följa med ut på sjön redan som liten.
Sedan har intresset levt vidare men för ca 4 – 5 år sedan fastnade jag ordentligt i träsket och började ”tänka” fiske. Det är framförallt spinnfiske efter gädda som gällt de senaste två åren, men även abborrfisket lockar mig.
Ibland blir det även något trollingpass efter gädda och lite spinnfiske efter öring.

På vintern pimplar jag abborre och ismetar en del. 

När det gäller bästa fiskeminne har jag svårt att välja ett. Men om jag måste välja så blir det nog min första 10 kilos gädda som jag tog ensam på sjön vid min stuga en sen oktobereftermiddag. Jag lyckades föreviga på bilde efter att jag värmt mobilen i kalsongerna (dog av kylan). Sen är det nog min första ”spinntia” och vinsten i Gäddfajten som ligger mig varmast om hjärtat. 

Mina PBn
Gädda: 11,02kg på ommålad Super Shad Rap (dragrodd) och på spinn är mitt 10,3kg
Abborre: 1,37kg på ismete , 1,3kg på spinn. 1,26kg pimpel


På fiskeäventyr utan återvändo!

21st juni

Pappa har besökt detta ställe i fjällen en vecka varje sommar sedan någon gång på 70-talet. Själv har jag varit med 3 gånger tidigare men det var minst 15 år sedan sist. Den sista minnesbild jag har sedan senaste resan var när jag ramlade i en myr med 20kg ryggsäck som tryckte ner mig i den blöta myren. Jag grät av ilska och pappa skrattade😂!  Men jag minns även de stonkande starka rödingarna och det klara vattnet! Så det var med skräckblandad förtjusning jag packade ryggsäcken med de varmaste kläderna jag hade. Jag visste att det kommer antagligen bli både blött och kallt och väl där finns ingen återvändo. Det enda skydd från vädrets makter kommer vara vårat tält och en sovsäck. Men jag visste att det kommer vara värt varje frusen stund att få uppleva denna vecka med pappa … Läs mer »Huggvilliga abborrar på fjället

21st juni

Sitter i bilen efter en härlig vecka med farsan i fjällen.

Vi har fiskat röding men mer om det i ett senare inlägg. Igår var också tanken att vi skulle fiska röding men vädergudarna hade andra planer för oss. Med stark vind och ändå starkare vindbyar så gick det inte att vara på sjön i vår lilla plastbåt.

Men fiska ville vi ju göra så vi åkte in till en liten liten tjärn som inte är mer än 100 meter lång och 75 meter bred. Det ser inte ut som det ska finns ett liv i pölen. 

Men enligt farsan skulle det finnas det och så rätt han hade. Vi tog våra ul-spön och i bägges beteslås hängde en Vibraxspinnare i Hot Pepper kopparfärg (6g) som vi hade med oss i båten. Första kastet känner jag ett rejält hugg och en härlig fight … Läs mer »Grymt haspelspö till gäddfisket

13th juni

Har fiskat med ett riktigt kanon spö ett tag nu, Shimano Technicum 8,6 fot haspelspö är en fröjd för ögat med sin snygga blåa färg och med en kastvikt på 45g-135g gör det att du kan kasta de flesta gäddbeten som wobblers, gummibeten, spinnerbaits och jerks mm. Spöt är byggt i Shimano xt 200 carbon vilket gör det starkt och snabbt trots sin lätta vikt.

Aktionen i spöt är snabbt med en lite mjukare topp vilket ger en fantastiskt känsla när du både kastar beten och drillar fisk. När polarna kastar in i vassen lägger du betet perfekt!;)
Jag använder detta spö ofta och när jag tävlat fiskar jag nästan uteslutande med det, det var även detta spö jag vann Gäddfajtsfinalen med. Perfekt att ta fram när du ska kasta i motvind och när gäddorna vägrar stora gummibeten!

Spöt är lätt, du kastar … Läs mer »Hårda hugg på Jämtdraget

9th juni

Finns det något bättre än att gå längs en liten å och spinnfiska en solig försommarkväll. Forsen som brusar och trastarna som sjunger och fisken som hugger! 

Just en sådan kvällstur blev det för mig:) Det såg lovande ut när jag kommer fram. Jag såg småfisk som stod i strömmen och i ett av de lugnare partierna ser jag en fisk som vakar. Jag börjar kasta och det dröjer inte länge innan jag känner ett rejält hugg, tyvärr är jag inte riktigt ”vaken” och missar mothugget.

Jag Försöker placera kasten bakom stenar och sedan låta betet ”dansa” ut i strömmen. Eller planera kasten så strömmen för betet mot ”stora”stenar där jag upplever att öringen ofta står och trycker.

Jag flyttar mig en bit nerströms och ser en fisk vaka bakom en sten. Lyckas lägga ett bra kast och där sitter en fin öring … Läs mer »Premiär

Andreas Ingrids, Rapalaproguide. Kommentarer inaktiverade för Premiär

6th juni

Då var gäddfiskepremiären i Pro Guidetröjan avklarad.Måste erkänna att det kändes speciellt när lilla jag,”bypöjken” från fina Dala-Järna fick bli Rapala Proguide och dra på sig tröjan för första gången. En piss i rymden för vissa, stort för mig!:)

Vi packade båten och gav oss ut! Nya Tecnicum spöt (50-170g 7,2″) kändes grymt härligt och tillsammans med en Calcutta 301D kommer detta bli en kombo jag kommer att trivas med!

Fisket var helt ok för att vara i den sjön men den riktiga toppen saknades. Toppfisken blev en meterfisk som inte hunnit äta upp sig riktigt efter leken.

Vi fiskade längs djupkanter och på grunda grynnor. Betet för dagen var Storm R.I.P Shad Curly Tail 20cm i färgen Bleeding Roach som fiskades med Storms skruvsystem MDSS (Multi Depth Screw System) för att optimera gången till att få en riktigt fin gång med  bra … Läs mer »11kg gädda,kanske för att jag läste….

Andreas Ingrids. Kommentarer inaktiverade för 11kg gädda,kanske för att jag läste….

1st juni

Tänkte börja mitt bloggande här med historien bakom mitt gädd-PB jag tog förra våren.

Jag brukar nästan alltid läsa alla Rapala Proguides inlägg och förra våren skrev den eminente fiskaren Mikko Seppänen ett  mycket bra inlägg om vårfiske med Rapala Super Shad Rap som jag anammade.
Jag köpte på mig ett par Super Shad Raps och så släppte isen från sjön.

Det var en solig o lugn vårdag i mitten av april och det skulle bli öppet-vatten premiär. Isen låg fortfarande på delar av sjön men det gick att fiska.
Jag rodde ut och på första kastet hugger en kilos gädda på min Super Shad Rap!

Detta kändes lovande!
Men sen händer inte mycket! Jag fiskar av  brant efter brant intill områden jag trodde gäddan står på innan lek utan resultat.

Det fiskades wobbler och det fiskades gummi men inget hände.
Till slut bestämmer jag mig … Läs mer »