FÖLJ RAPALA PROGUIDE

Henrik Lindgren

Rapala Proguide

Henrik Lindgren, 38 år, från Nora
Jag är medlem i Nora/Gyttorp fiskeklubb och arbetar till vardags som rörmontör och har ett genuint fiskeintresse sedan barnsben. Det började tidigt i Nora/Gyttorp fiskeklubb med mete och pimpel och efter hand har fisket utökats med trolling, havsfiske och flugfiske så jag anser mig själv vara är en allroundfiskare. Som pimpelfiskare har jag vunnit bl a flera SM-medaljer, med guld i lag, och totalseger i Superpimpeln på Björköfjärden 2010. När jag trollar så är det Vättern och Vänern som gäller och fångsterna blir då lax,röding och öring, Men även trolling efter gös, gädda och abborre står på agendan. På senare år har jag även fastnat för vertikalfisket och då är det framför allt gös men har även upptäckt att rödingen är en fantastisk fisk att få på lätta vertikalprylar. Den årliga havsfiskeresan till Norge är ett måste, då brukar jag oftast åka till Vaeröy eller Röst och fångsterna består fram för allt av stor torsk och sej. Men den optimala pulshöjaren är när en stor hälleflundra hakar på i andra ändan av linan.


Midsommar gösar hugger!

22nd juni

Jag och grabben Elvis är ute och trollar ikväll. Vi har fått både gädda, abborre och gös. Bästa bete Scatter Husky 13 cm i ljusa färger. Vi fiskar några timmar till. Trevlig midsommar, HenrikGösrace på Vänern! 

19th juni

Igår fiskade jag farsan och Andreas på Vänern. Planen var göstrolling. Det var riktigt blåsigt men annars fint väder med sydligvind. Jag laddade spöna med Scatter Rap Husky i olika färger. Ena sidan helt oblyade andra med vikter 20-40 gram 10 meter före wobblern. Gösarna började hugga bra direkt.Den sidan med tyngderna före fungerade bäst. Jag stannade båten och svängde mycket då sjunker betet ner mot botten. När man sen kör iväg flyr wobblern uppåt det triggar fiskarna till hugg. Efter några timmar steg gösarna uppåt  i vattnet, då fungerade dom ytliga wobblerna bättre. Nu när det är ca 20 grader i ytvattnet behöver man inte fiska i sakta fart. Jag kör i 1,8 – 2 knop. Göshälsningar HenrikStora gösar var på hugget!

12th juni

Igår kväll trollade jag gös några timmar.När jag riggar spöna till gösfisket använder jag 1 meter Sufix Invisiline Fluocarbon tafs 0,40 mm. Med en sådan tafs får man en wobbler som går bättre i vattnet  plus att fisken inte ser tafsen, gösarna är känsliga fiskar ibland. Fisket började med några mindre  gäddor och abborrar. Nästa hugg kändes bättre nu var det en gös som tagit en Rapala Husky Scatter i färg SSH. Den tog i ytan med ett sänke 30 gr, 10 meter före wobbblern. Jag hittade en fin djupkant där det gick från 16 – 9 meter, jag följde kanten med djupriggen. Efter en liten stund dök en bra båge upp på ekolodet några sekunder senare tog nästa gös, den tog en Rapala Husky Scatter i klassiska färgen P (abborren) nya Scatter Husky 13 cm är en gösmagnet som … Läs mer »Superskoj fiske på lättutrustning !

10th juni

I torsdags var jag och grabben Elvis sex år och fiskade Regnbåge. Vi åkte till fiskeklubbens sjö Larssjön i Pershyttan. Elvis kastade med sitt lilla ul spö i änden satt en Vibraxspinnare i uv serien. Fiskarna var riktigt på hugget och gjorde riktiga luftsprång när dom hugg till våran förtjusning. Vi testade även Scatter Rap Jointed den har en oregelbunden gång med ormliknade gång i vattnet, den gillar regnbågarna skarpt. Elvis fick kvällens största fisk. Så på hemvägen blev det tedan tjat om nästa tur. Roligt att se barns glädje när dom får fina fiskar. Trevlig Fiskehelg Henrik.Gösarna hugger bra!

9th juni

Idag fiskade jag gös på Norasjön det blev några timmar efter jobbet. Dom var riktigt på hugget. Jag trollade med nya Scatter Rap Husky en riktigt bra wobbler till gösen. Det som fungerade bäst var att fästa ett sänke ca (30 gram) tio meter före wobblern. Svänger man mycket och stannar båten ibland för att sen köra iväg då får man en wobbler som får en flyende gång det triggar gösarna till hugg. Åtta gösar och två gäddor nappade på några timmar riktigt roligt fiske. Trevlig fiskehelg Henrik.