Ingemar Olsson

Fiske har varit mitt största intresse sedan jag i princip kunde gå. Laxrodd i älv, bäckmete och tävlingspimpling var det som tog upp mest tid i väldigt ung ålder. Ju äldre jag blivit desto större har jakten blivit på STOR fisk. Att lyckas fånga reg-fiskar med olika metoder är klart nåt jag gillar. Hittills är det lax, öring, kanadaröding, röding, harr, abborre och mört som jag haft mest lycka med. Även några riktigt fina idar har synat båten.

Jag kan inte passera det minsta vattendrag utan att fundera vad som simmar där och hur den skall fångas. Kollegorna på mitt jobb frågar rätt ofta om jag tänker på något annat än fiske, svaret är enkelt…”om jag måste”.

För mig är det inga konstigheter att traila min trollingbåt från Kiruna till Skåne för att besöka b.l.a Bornholm och laxfisket i Östersjön. Det bästa med att vara överallt och fiska är att man träffar nya helt galna människor som brinner för sportfisket. En ”dålig” säsong blir det ca 400 timmar på Trollingbåten, året 2015 blev det 608 timmar!. Utöver trollingen blir det nånstans 100-150timmar land/isfiske. Några trollingtävlingar per år hinns det också med.
Min långsiktiga plan är att kunna leva på sportfisket. För mig är det fantastiskt att kunna bjuda en kompis eller kund på sitt livs fiskeupplevelse. Att se personen nervös och ha panik i blicken tills fisken är håvad är lika roligt varje gång.