FÖLJ RAPALA PROGUIDE

Jörgen Storm

Rapala Proguide
Jörgen Storm, 48 år och är boende i Orsa.
Jag har fiskat sedan jag började gå och i princip sysslat med alla olika former av sportfiske. Under min ungdomstid var jag otroligt passionerad av flugfiske och har även studerat limnologi. Senare blev mitt fiske mer riktat mot tävling i mete samt pimpel och är där framgångsrik med bl.a två individuella guldmedaljer under SM i båda disciplinerna. Ligger även några medaljer från Nordiska mästerskap på prishyllan. Jag har också deltagit i ett flertal världsmästerskap i både pimpel och mete, där är en bronsmedalj samt en individuell fjärdeplats de främsta meriterna än så länge. Numera ligger mina VM-satsningar på hyllan en stund då även mina barn har snappat upp fiskeintresset, finns inget mer stimulerande än att se barns lycka när en fisk nappat på kroken.
Hae’t Gött !


Nära skjuter man ingen hare!

7th augusti

Tyvärr blir det ingen bild på min fångst från den avgörande tävlingen på Orsa Match Open, de ansvariga för invägningen hade redan returnerat den innan jag kopplade. Men en riktigt häftig dag blev det!

Ur lottpåsen kom nummer 5 fram, här blev man trea dagen före och fisket var väldigt svårt. Inte nog med det, på min sektion var vi tre av fyra med ettor i bagaget!

Det började allt annat än bra för mig med en knäckt tafs på en stor braxen och ytterligare en tappad på kastspöplatsen, då simmade bara ett tjugotal mindre mörtar i mitt fångstnät. På plats 3 satt Niklas Strengelsrud från Norge och hade redan ett flertal braxen i nätet, jag lyckades i varje fall håva en bättre men fick aldrig fart på dom. Det fanns tydligen inga större mängder i min närhet.

När halva tiden gått var … Läs mer »Med i matchen!

5th augusti

Första dagen är över och jag kan lägga en sektionseger till protokollet, men det hela avgjordes inte förrän jag håvade min sista braxen när åtta minuter återstod!

När jag drog nummer 23 ur lottpåsen kännde jag att det här kan bli en lyckad dag, långt mellan gångerna man drar den plats man önskar. Nu är ju ingenting avgjort i förväg utan vi måste fiska om saken oxå.

Det blev en hård kamp mot min Norska granne som spurtade på bra när jag fick en svacka i mitt fiske, och som sagt så var det mitt sista napp som avgjorde.

Det blev matchmete (kastmete) som gav de flesta fiskarna och kombon Aernos Speedmaster 420 med Aero 4000FA Match gjorde ett bra jobb som vanligt.

Som läget är nu så är vi alltså fyra stycken som har placeringssiffra ett då det var fyra sektioner, så nu … Läs mer »In i bubblan!

4th augusti

Nej, jag har inte trillat av pinnen. Däremot har jag ingenting att skryta om i mina halvhjärtade försök på vad jag tycker större firrar att visa upp. Bara krypa till korset och erkänna att bättre tider kommer!

Men kommande helg skall jag faktiskt tävla i Internationellt Mete, förberedelserna tar upp mycket tid just nu. Tackel, tafsar och taktiska planer avverkas i kontoret, Orsa Match Open står på agendan!

Denna tävling är på min hemmaplan, ja faktiskt på det vatten som min farfar en gång i tiden lärde mig allt om angelfiske och andra metoder som man idag inte törs nämna. Tävlingen är just nu en av de största öppna mästerskap som arrangeras och hör vimmlar det av mästare från större arrangemang. Konkurrensen är benhård och stor prestige råder, en större summa slantar och pokal samt bad i Lillån får segraren stå ut … Läs mer »Stiltje!

Jörgen Storm. Kommentarer inaktiverade för Stiltje!

26th juli

I avsaknad av semester har det varit lite lugnt på fiskefronten, dock tjatade min dotter åt sig en dags trolling och jag kunde bara instämma. Färden gick mot Siljan i gryningen och tanken var att locka någon av de större gäddorna som gör sitt födosök pelagiskt.

Faktiskt vinkade några stjärtfenor från jagande öring till oss på morgonen men dom fick vara i fred för våran del, efter att bara fått ut tre spön kom första nappet men tyvärr missade vi den. Sedan kom lugnet, inte en vindpust så långt ögat nådde.

Under dessa förhållanden är det näst intill omöjligt att locka något till hugg i solgasset, beten och olika fiskedjup provades men det var stopp. Inte ens något eko från betesfisk dök upp på skärmen.

Så, när även mitt tålamod tröt beslutade vi att Siljan får vila en stund för våran del. Däremot … Läs mer »Visst har längden betydelse!

Jörgen Storm. Kommentarer inaktiverade för Visst har längden betydelse!

13th juli

Underbart att äntligen ge sig ut i båten igen, lite fiske blev det naturligtvis men det kommer mera.

Om någon nu tror att vi fångar kilosabborrar eller 10+ gäddor på löpande band så går jag i god för att så är inte fallet, fiskelyckan är som för alla högst varierande. Vi hade i varje fall några roliga timmar där både fin abborre och några gäddor visade upp sig.

Den största blev en vacker gädda som inte nådde meterstrecket men vad gör det en dag som denna, Super Shad Rap i färgen BSH har många fina gäddor på sin meritlista. Snart kommer dom.

Abborren var riktigt i stöten, de stora hann nog bara inte med i de massiva stimmen. Storm So-Run Joker Shad slukades skoningslöst och bäst var färgen EC.

Om ni vill ha kontroll på linlängden när ni trollar och inte använder rulle med … Läs mer »