FÖLJ RAPALA PROGUIDE

Micke Puhakka

Rapala Proguide
Mikael “Mike Pike” Puhakka
”Välkomna, jag jobbar som sportfiskeguide sedan 1998 och guidefiskar allt från laxtrolling på havet, Vänern & Vättern, samt på Ismete/vinterfiske (abborre, grov gädda & gös), Gäddfiske (trollingfiske, jerkbaitfiske, spinn, fluga, mete, vertikalfiske), Gösfiske (trollingfiske, mete, vertikalfiske, prickskytte, spinn/jiggfiske), Havsöring (spinnfiske & trolling), Abborre (popperfiske, spinn/jiggfiske, trolling). Har en enorm erfarenhet av allt sportfiske hemmavid, samt innehar alla relevanta försäkringar och behörigheter för samtliga “fartområdena” där vi guidefiskar! Innehar även två fullt utrustade sportfiskeguidebåtar, en Silver Eagle 630 CC med en 150 hp Suzukimotor samt en Quintrex 390 specimen/sportfiskebåt (“Puhakka Pro Serie”) vilka båda är trailerbundna för ett mobilt sportfiske till där det nappar bäst. Allt ingår på en fiskeguidning som: All fiskeutrustning (ofta Shimano, Rapala/Storm mm), flytoveraller/flytvästar, lunch, fika, betesfisk mm, man kommer som man är! Är en s.k “Rapala Proguide” sedan första starten i Sverige – känn er varmt välkomna ombord!!”
Kontaktuppgifter: Micke Puhakka 0708 722733, www.fishguide.se


9 pike över 90 cm! 4 över metern!

23rd juni

”Nyligen” hade jag en guidning när den större gäddan var i stöten, och bra gick det! Vi hade ett kanonfiske med nästan bara grov fisk fördelat på 27 gäddor! Storm Split Tail & RIP Curly Tail var heta…

Nyligen hade jag tre herrar i båten på ett kundevent, och bra gick det med ovanligt många stora gäddor! Gäddorna hade precis lekt, och ”timingen” var helt rätt för oss då vi kom rätt när gäddorna var hungriga och högg bra samtidigt som vädret/förhållandena var gynnsama! Trots 27 landade gäddor så fick vi kämpa för att hitta fisken stundtals, och ofta blev det ”ketchupeffekten” med många fina fiskar på små fläckar! Vi hittade gäddorna på 3 helt olika platser, men gemensamt för platserna var att det var grunt fiske som gällde, och i anslutning till lekområden där gäddorna nu var hungriga efter leken. … Läs mer »Rapala på lyckat Rapalafiske!!

11th juni

Nyligen hade jag en guidning med Rapalafolket ombord med sikte på gädda, och bra gick det! Vi testade olika superfina nyheter, och utan tvekan pratar vi om grymt trevliga och effektiva beten!!

Nyligen hade jag en guidning med Rapalas VD:n Jari Kokkonen samt Rapalas superduktiga betesutvecklare i båten, och bra gick det! Vi körde med framförallt tre olika nyheter som gästerna nyligen tagit fram, och riktigt fina beten var det (och effektiva)! Speciellt ett bete var lite annorlunda (lite nytänk vill jag påstå), men jag kan inte gå in på mer detaljer såklart ännu! ”Nytänk-betet” var det betet som jag själv drog mest fisk på, men först efter att jag knäckte koden hur man ska fiska betet! Nytänk-betet kommer leverera mycket är jag bombsäker på, och detta speciellt när vattentempen gått upp känner jag! Flera av gäddorna var romstinna (aningen köldstela), … Läs mer »Bra fiske, hade gett en bra placering om….

8th juni

”Nyligen” hade jag en kul fiskeguidning med två bröder och deras far! Samtidigt som ”Kingen” gick (en större fisketävling), så drog vi 20 godkända ”tävlingsfiskar” och missade även en hel del fisk! Många båtar bommade samtidigt helt…

Hej, mycket fiske och annat nu! Nyligen hade jag en kul fiskeguidning som hade gett oss en riktigt bra placering om vi deltagit i fisketävlingen som samtidigt pågick! Vi drog en drös med s.k ”godkända gäddor”, och landade samtidigt 20 st godkända ”tävlingsfiskar” med våra fina Stormjiggar (8 st gäddor över 85 cm, även +90 cm samt småttingar också). Bäst fiskade vi med mjuka beten (jiggar), och några beten stack ut lite extra under dagen som tex Split Tail och Seeker Shad jiggarna från Storm (men även X Rap Jointed Shad från Rapala kändes het). Vi var ganska aktiva och hann vi med 4 … Läs mer »Bra gäddfiske, fina fiskar upp!

Micke Puhakka, Rapalaproguide. Kommentarer inaktiverade för Bra gäddfiske, fina fiskar upp!

28th maj

Nyligen hade jag en guidning på gädda, och bra gick det! Vi drog en drös gäddor, och flera finare madamer blev det även landade i min båt! Storms jiggar fiskade som vanligt bra…

Nyligen hade jag ett kul kundevent med folk från byggbranschen i båtarna (jag hade även bokat in en guidebåt till då de var sex man totalt). Fisket gick först lite trögt fram till lunch, men sen lossnade det för oss då vi drog ganska bra med fisk i min båt, och flera större dessutom. Vädret var helt ok fram till lunch, men sen blev det ett brutalt blåsigt väder (bland det värsta jag varit med om, vilket även kollegan herr Nordin skrev under på). Vågorna var höga, och samtidigt var sjön enormt krabb så vi tvingades fiska på platser där vi hade lite lite lä vilket underlättade lite. … Läs mer »Fin gädda på fiskeguidning!

Micke Puhakka. Kommentarer inaktiverade för Fin gädda på fiskeguidning!

27th maj

Idag hade jag 4 herrar på gäddfiske, och bra gick det då de flera ggr påpekat att dom aldrig får fisk! Idag fick dom fisk, varav en pajk var klart bättre än de andra fiskarna!

Det har som sagt varit mycket fiske för undertecknad den sista tiden (och en hel del annat också som renovering hemma etc)! Den här dagen var det återigen ett gäddfiske inbokat, och bra gick det då alla ombord fick fisk både på grunt och på lite djupare vatten. Vi körde spinnfisket mest på grunt vatten, och bäst fiskade Storm Split Tail samt Seeker Shadjiggen för oss som vi fiskade in ganska sakta med sköna vevstop! Seeker Shad har jag fiskat många år med, men Storm Split Tail (som är ett ganska nytt bete för dom flesta), har vuxit för min del en hel del! Ett … Läs mer »