FÖLJ RAPALA PROGUIDE

Ove Johansson

Rapala Proguide
Fisket är medfött sedan jag fick amma under SM i mete 1978.
Jag är utbildad på Sävenfors Vattenbruksskola och startade upp min egna fiskeguidesfirma år 2005. I dag jobbar jag 100% med guidade fisketurer. Har jobbat inom sportfiske branschen som butikspersonal och som säsongssäljare för grossit. Älskar alla typer av fiske men varmast om hjärtat ligger trolling och flugfiske. Årets nyårslöfte var att försöka fiska mera i havet och meta mer.

Charterfiske.se
Ove Johansson
Lönnvägen 11
541 48 Skövde
Tel.0706-762908
info@charterfiske.se
www.charterfiske.se


Hårdtest av Nexave

16th augusti

Mina gäster har satt de nya Shimano Nexave 225 downrigger spöna på prov. 

En tjurnacksöring som tämjdes med mina nya trollingstickor. 

Med sina 12 ringar(ink topp) får Nexave riktigt skön aktion. En ny favorit till insjötrolling är här!Nexave till Trolling

10th augusti

Det har kommit ett nytt Shimano Trollingspö på marknaden. Det heter Nexave downrigger. Spöt är klassat till 12-20lb och är 7,2fot långt. Spöt har en mycket skön action och passar både som ytspö eller djupriggspö. Jag har haft förmånen och testat spöt i ett år och har bara positiva vibbar att förmedla. Det känns nätt i handen vid riggning men kraftfullt vid drillning. En bonus är den snygga designen. Blå klinga och lindningar. Ett superspö till i sjötrolling.

Shimano Nexave 7,2fot in action. 

En lax har besegrats med hjälp av Nexave. Shadow Rapen hjälpte givetvis till.

Shimano Tekota 500LC passar perfekt till de nya spöna. Jag fyller rullen med Sufix 21 0,40mm!Efter regn…

6th augusti

Nu har det äntligen kommit lite sommarregn. Öring och regnbåge brukar inte gilla badtemperatur i sjöarna. Men nu när regnet fått kyla ner vattnet lite samt tillsatt lite syre kan man ha framgång. Vill man åt de större exemplaren kan det vara idé att gå på lite större beten. Rapala shadow rap är en riktig fiskmagnet. Testa den vid nästa tur till regnbågssjön. 

Tre grymma beten!När allt funkar

2nd augusti

Vissa dagar är bättre än andra. Igår gjorde vi Vättern då vindprognosen såg riktigt bra ut. Västvindarna hade rört runt i vattnet och det fanns kallvatten ändå upp i ytan. Fisket gick igång så fort spöna var satta! Ena fisken efter den andra högg allt! Betesfisk, spinnare eller skeddrag. Allt funkade och huggen kom från ytan ner till 30m. Önskar alla sportfiskare ska få uppleva sådana här dagar. Mvh Ove Megaöring från Vänern

28th juli

Fisket efter laxartad fisk i Vänern är segt just nu. Men är man ihärdig kan man belönas med en drömfisk. Idag kom hugget med stort H. Efter ett stenhårt hugg i ytan, följt sv en brutal kamp kunde min gäst idag stoltsera med super fet öring på hela 7,4kg. 

Blott 82cm lång men med en grym vikt på 7,4kg.