FÖLJ RAPALA PROGUIDE

Ove Johansson

Rapala Proguide
Fisket är medfött sedan jag fick amma under SM i mete 1978.
Jag är utbildad på Sävenfors Vattenbruksskola och startade upp min egna fiskeguidesfirma år 2005. I dag jobbar jag 100% med guidade fisketurer. Har jobbat inom sportfiske branschen som butikspersonal och som säsongssäljare för grossit. Älskar alla typer av fiske men varmast om hjärtat ligger trolling och flugfiske. Årets nyårslöfte var att försöka fiska mera i havet och meta mer.

Charterfiske.se
Ove Johansson
Lönnvägen 11
541 48 Skövde
Tel.0706-762908
info@charterfiske.se
www.charterfiske.se


Inte så bra…!

21st juni

Det är inte alltid det går som man tänkt sig. Med siktet inställt på stora abborrar fiskade vi under kvällen i en skogssjö. Det blev en underbar kväll i solen men de randiga riddarna lös med sin frånvaro! Som tur var högg en och annan gädda. Ofta läser man på vår blogg om stora fantastiska fångster men självklart finns det många tröga fiskepass emellan: idag var ett sådant! 

Glad midsommar! Scatter & Husky är Hett

17th juni

Makalöst bra fiske på Rapalas Husky Jerk och Scatter Husky. Modellen är 13cm och gädda samt gös kastar sig över dem. Trollade i 1,5 knop verkar vara melodin. Skarpa färger är det som gäller idag. Testa du med!

Scatter Husky 13cm i färgen ”citronen”!

Fire Tiger funkar alltid. 

Bonusgäddor får man alltid på Vänern. Rödingen hugger 

10th juni

Det är många som börjar traila båten till Vättern och fiska efter den exklusiva rödingen. Då våren varit lång och tämligen kall är vattnetempen ganska låg. Den högsta temperaturen jag haft de sista fisketurerna är dryga nio grader i ytan. Dessa förutsättningarna gör att röding gärna gör sina födointag högt upp i vattenmassorna. De bästa fisket har varit från ytan ner till 14m. 

Många förknippar rödingfiske med spinnare och lockställ, detta helst fiskat djupt ner. 

Mitt tips är just nu fiska högt, fiska enkelt! Blya dina beten 15-40g. Djupriggen sätter du på 15-50 fots djup. Skippa allt för mycket bling bling.  Oavsett om du fiskar med betesfisk, skeddrag vobbler eller spinnare så fiska högt upp!

Mvh Ove Vibrax UV

Ove Johansson. Kommentarer inaktiverade för Vibrax UV

4th juni

Testade lite lätt spinfiske efter öring och röding. Resultatet var riktigt bra. Fiskarna högg hårt över snabbt invevade Vibrax spinnare i UV kulör.

Magnus med snygg båge. Yasei Red spö med Shimano Sahara rulle och givetvis Sufix Nanobraid tycker han funkar perfekt till detta fiske. 

Öring med Vibrax i mungipan. Rigga din trollingsked rätt

Ove Johansson. Kommentarer inaktiverade för Rigga din trollingsked rätt

31st maj

Det finns lite knep när det kommer till att rigga sina beten rätt. Här kommer en liten guide över hur du riggar dina skedar inför kommande trolling tur.

1. Ta ur skeden ur förpackning.

2. Ta bort kroken.

3. Montera en extra fjäderring i bak och montera ett lekande i fram. Med två fjäderringar i bak tappar du sällan någon fisk. 

4. Montera en ny krok av högsta kvalité. Här har jag valt en VMC vanadium krok i storlek 2.

5. Använd alltid fluorocarbon framför betet! Det gör fisket bättre alla dagar i veckan. Fisken får svårare att se linan nära betet och FC:n är mycket tåligare mot skav.

Sist men inte minst kontrollera alltid gången på din trollingsked. Den ska ha ett oregelbundet mönster i vattnet!

Om skeden bara snurrar runt så går det för fort! Sänk farten eller montera en större krok.

Om skeden bara vickar … Läs mer »