Ismete & pimpel med Stormjigg från isen

Halloj! Idag blev det ett isfiske med kompisen Anders, och bra nappade det för oss. Vi drog ett 20 tal gäddor, och envis som jag är så passade jag på att riktat pimpla upp en (liten) gädda via en Stormjigg..

pimpelgädda via Storm Wild Eye jiggen..

Yes, idag var det klart bättre fart på gäddorna då de nappade bra. Både jag och kompisen hade ett fint rally på våra spön, men när det blev lungnare på isen så passade jag på att pimpla riktat efter gädda – och fick även en (liten) gädda via ett Yellowpilker ismetespö laddad med en Shimanorulle! Gäddan var som sagt inte stor, men en Stormjigg (Wild Eye Seeker Shad) lurade gäddan, se bild – så det funkar även bra vintertid att jigga efter gädda. Jag är övertygad om att jag kommer att knipa mer gäddor från isen framöver (via jiggen), den ser för god ut för att misslyckas! Ett tips är att ha ett bra kulagerlekare ovanför tafsen då linan annars kommer att tvinnas. Vi drog som sagt ett 20 tal gäddor, och nått ovanligt denna dagen var att minst 10 gäddor högg (och slet linan ur handen på oss) när vi skulle tackla upp linan på vippan! Jag har aldrig varit med, eller hört talas om så många napp på detta viset under en och samma fiskedag förut!

Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver, allt ingår! Välkomna ombord i guidebåtarna – boka vinterns isfiske, & vårens/sommarens fisketurer här redan nu!

Vi har förövrigt Sjöbefäl klass 7 (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten vilket är ett krav om man ska guida ute på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 (som är lägre) & högfartsbehörighet..

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733   Hemsida: www.fishguide.se

P.S. Efter fisket i min båt har ni även 15 % rabatt på all fiskeutrustning, flytoveraller/fiskekläder mm, samt även 10 % rabatt på all marin-elektronik i fiskebutiken: Sundbybergs Sportfiske Center…

Comments

Kommentarer