Grundvatten fiske med Rapala Jointed Clacking´Rap

holgessongadda2
Sedan jag fick nya Rapala Clacking´Rap så tänkte jag att den måste vara perfekt för långsamt spinn i kalla vatten.
Vi gjorde ett test i Rügen, Tyskland under hösten. Vatten tempen låg på 2 grader och dimman var så tjock att vi inte så mer än en kastlängd. Men vad gör det när gäddorna var som galan under dagen!! Jag började fiska JCP i långsamt tempo, riktigt långsamt. Men med ett bottendjup på 0.8-0.5m så fick jag lov att fiska den lite snabbare, ytan exploderade och första gäddan var ett faktum. De verkar gilla den långsamt svepande gången tillsammans med ”klick-klick” från rassel-kammaren. Under dessa förhållanden brukar Rapala X-Rap Subwalk också leverera, så även idag. Den fiskade jag med spinn stopp efter 3-5 jerk, still 2-4s för att sedan jerka 3-5 gånger. Jag lyckades få ihop ett 20tal gäddor på Subwalk och ett tiotal på Jointed Clacking´Rap + ett par till på diverse modeller.

gadda3

Sjukt roligt att fiska på grunt gin-klart vatten när man kan se gäddorna följa betet under långa stäckor..
Kolla in nya Rapala Jointed Clacking´Rap

– Jag och Sascha Weiher kommer att vara i Rügen under nov/dec för er som är intresserade att fiska i kanske världens bästa gäddvatten?!?

Kolla in på www.argosactive.se under våren för mer information!

Simma lugnt//Mathias Holgersson

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide