Fiska djupt efter abborren

Tog mig en tur till Vättern idag tillsammans med Joakim Keller från Örebro och han hade med sig sitt stora feta ekolod som med batteri tog upp hela sitsen på sparken. När man pimplar efter abborre på Storvättern så brukar det 9 fall av 10 fungera bäst med mormyska trots att fiske är på djup mellan 15-20 meter. Detta fiske är rätt spännade men samtidigt väldigt frustrerande för det tar lite tid att få ner en mormyska på djupet. Ett litet tips för att det ska sjunka lite snabbare så brukar jag sätta en större och tyngre wolframmyska längst ner och ovan för den ca 30 cm knyter jag fast en mindre variant. Sen agnar man det med maggots och låter det sjunka ner till botten. När den kommit ner lyfter jag den sakta uppåt någon meter och sänker ner igen och och fortsätter så i väntar på att den känsliga spötoppen ska nicka till och signalera fisk. Ibland har det hänt det att man får en abborredubblé då får man drilla varsamt.
_MG_3819
Jag har inte testat tidigare med ekolod från isen men det var rätt intressant att se så små beten separerade på ekolodsskärmen och få se när fisk följer efter och hugger. Titta extra noga på bilden så ser man att de små mormyskorna är separerade på skärmen. Det måste jag testa på fler gånger, kanske redan på måndag då det blir en ny tur till Vättern.
Glad Påsk till er som läser bloggen!
_MG_3784

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström