Påsk !

Untorp 2012

Påsken är en högtid för alla isfiskare, vare sig man bedriver ismete, fiskar röding, anglar gädda eller som jag tävlar i pimpelfiske. Nu får jag krypa tillbaka lite med mitt eget fiske vilket jag gör med nöje då även mina barn vill fiska.

Långfredagen är numera vigd åt en underbar liten bytävling vid Untorp i Orsa, här samlas massor med barn och familjer som har någon koppling till byn eller blivit inbjudna. Personligen så drar jag mitt strå till stacken denna dag med att borra hål och kroka lös abborrar till alla som vill ha hjälp, förra året vann min dotter Amanda före storebror vilket inte var så populärt, nu skall dom dessutom få konkurrens av tvååriga lillebror, får se hur det slutar !

Naturligtvis skall jag tävla själv också, har valt att deltaga på Venjanspirket på Venjansjön som i år firar 50-års jubileum, här tävlade man förr om bilar men idag är det bara en stor ära att deltaga MEN naturligtvis att försöka vinna. Sjön är reglerad och det är två olika taktiker som gäller, endera fiska alldeles vid starten eller ge sig iväg 3,5-6 km. Får väl se om någon kan ta mitt sjörekord på 14,6 kg.

På annandagen kommer öppna OS i pimpel på Storhamrasjön på Orsa Finmark att avgöras och min klubb är arrangör, här samlas gräddan av elitpimplarna för att göra upp om pallplatserna. Att vinna här kan nästan räknas som ett SM-guld !

Kommer med rapporter under påsken med resultat och vilka metoder som använts av de som fiskat bra. 

Ge er ut på isarna nu o Hae’t Gött !

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide