Tävling!

Just nu sitter jag och min äldste son Oscar och knyter tafsar till Älvdalsmästerkapet i morgon. Näsjön som vi skall tävla på är en klarvattenssjö och abborrarna är ytterst misstänksamma mot en vanlig vertikalpirk med färgad trekrok.
Metoden att fånga abborre i denna sjö är att fiska med en tafspirk med 12-14 cm 0,14 lina knuten till en blåfärgad blymormyska agnad med fjädermygglarv och toppa med en s.k lyspinkeis som är en mindre variant av maggot.
Nåväl, egentligen skall jag väl inte ge några tips eftersom det är 20 år sedan jag vann en tävling på sjön.
Min taktik är egentligen vansinnig, 98% av startfältet sitter på den första tredjedelen av sjön som är den grundare delen, sedan följer en väldigt djup del då sjön ligger i en ravin.
Jag har hittat några platser i änden på sjön som är 3,5-4 km från starten som kan ge lite fisk men har aldrig räckt till seger.
Men kanske…..detta år!
Hae’t Gött !

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide