Vad händer under isen?

Har du funderat på hur det ser ut under isen när man pimplar?
Det har jag gjort länge och förra helgen kunde kunde jag inte låta bli att sänka ner min GoProkamera i fiskekompisen hål och hoppades på att något skulle fastna på film. Efter mycket letande med film på bara tomt vatten så lyckades jag hitta en liten kort sekvens när en abborre simmar in under hålet och är intresserad av pirken.


Det som jag upptäckte var att abborren verkar vara känslig för ljud och vad som sker ovan isen. När jag lyssnade på ljudet på filmen innan redigering så hörs det väldigt väl om nån går på isen och när stegen närmar sig hålet så drar abborren direkt (44 sekunder in i klippet). Förmodligen så beror det på att det är bara en meter djupt där vi fiskar och att det är solsken. Man kanske ska vara lite mer försiktig på isen, för hur många gånger har det inte hänt att man sitter och drar en massa abborre i ett hål och så kommer någon och ska ”bara” prata så slutar det hugga. Att filma under isen är något som ska jag måste försöka lägga lite mer tid på vid tillfälle.
Tänk att komma hem och se en två kilos abborre glida in framför linsen och bara ”putta” på pirken några gånger utan att hugga. Undrar hur frustrerad man skulle bli.

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström