Glada segrare !

P1030994

Annandagens pimpeltävling Öppna OS-pimpeln samlade ett stort startfält på Storhamrasjön på Orsa Finnmark. Som ansvarig tävlingsledare så hade jag inga möjligheter att fiska själv denna dag och det känndes faktiskt skönt då jag tömt kroppen alla krafter dagen för under Venjanspirket.

Att titta på en pimpeltävling från ”sidan” kan också ge mycket information som man kan utnyttja senare. Mest slås jag av hur stor den sociala faktorn är för många deltagare. Egentligen är det en ganska liten procent som virvlar fram precis som jag när startskottet avfyrats.

Att umgås före tävlingen och speciellt förtälja hur dagen har varit efteråt är egentligen en stor orsak till att många tävlar i pimpelfiske. Att prata om utrustning som pirkar, olika färger på krokar och var man varit eller kanske var man borde varit och framförallt det som hänt under tiden på sjön är det primära för många deltagare.

När det gäller utrustning så kan jag konstatera idag att de som fiskar mycket använder Mora Nova som absolut förstaval när det gäller isborr. Här är isarna nu 70-80 cm och det glädjer mig när både juniorer och äldre deltagare kan borra hål utan problem i så tjocka isar.

Nästa helg smäller det igen, då på Normarks hemmaplan i Malung. Skinnarnappet på Kappsjön hägrar och jag är redan taggad.

Hae’t Gött !

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide