Seger i Norge !

IMG_0246

Trysil-Cup är ett för mig årligen återkommande evengemang som jag försöker deltaga i. Vi tävlar under två dagar och den lägsta platsiffran med alla i en klass erövrar de bästa priserna.

Årets upplaga hade 170 deltagare och med lokala fiskare som känner till vattnen så var det en tuff uppgift som väntade. Första dagen fiskade vi på en sjö som jag inte varit på tidigare och ryktena sade att segrarna hade haft allt från 11 kg mört till 6-7 kg fina abborrar. Mitt val blev då att fiska en tafspirk med s.k blåmyska under då man har större möjlighet att fånga både både abborre och mört. Första dagen startade för mig och min son Oscar trögt, men med lite förflyttningar på sjön så hittade vi lite fisk till slut. Jag blev sjua i herrklassen och totalt 13:e med mina 3390 gr.

Oscar som nu är 11 år kämpade på och hade bestämt sig för att lära sig att fiska mormyska vilket är en väldigt bra metod för alla arter under vintertid, detta fixade han med med bravur och vann barnklassen. Kul också att se att en 11-åring klarar av att borra i 70 cm is utan problem med Novan.

Andra dagen på cupen fiskade vi på ett vatten som jag varit på tidigare och där finns det ingen mört. Trots det kan fisket fortfarande vara lite knepigt då det gäller att växla alla metoder när man väl hittar abborrarna. Dagen startade lite trögt, men när vi väl hittade på huggvilliga abborrar så lossnade det. Oscar vann återigen barnklassen och jag blev tvåa i herrklassen med 8182 gr.

Mina placeringar räckte med marginal till totalseger, nu fiskar vi på is några dagar till men sedan skall Team Storm leta fram lite meteprylar och återkomma med lite större fiskar.

Hae’t Gött !

Under söndagen fiska

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide