Seger i Normarkland !

20130408-155358.jpg

Helgens stora utmaning var det 32:a Skinnarnappet på Kappsjön i Malung. En tävling som jag vunnit två gånger tidigare och som brukar erbjuda bra fiske efter abborre. Kappsjön är som många av våra sjöar reglerade och kan variera med flera meter när det gäller vattenstånd.

Startade med 10 andra på en plats som var väldigt bra senast men såg efter en kvart att den nu var fisktom. Gav mig iväg mot gränsen som var 6 km från starten då jag vet några heta platser där, hittade två bra hål med abborre varar det ena gav närmare fyra kilo! Men sedan var det dött.

Gav mig iväg mot startplatsen och när det var 20 minuter kvar hittade jag abborrarna igen, men precis när jag hade jättebra fiske högg den största gädda jag krokat under en pimpeltävling! Att försöka dra upp en fisk som väger 8-10 kg i ett 110 mm hål är naturligtvis omöjligt. Men som tur var har jag en jäkligt bra lina, Sufix Ice Magic Red gjorde att jag lyckades trötta ut fisken och sträcka ner armen i hålet och greppa pirken, slet av länken och räddade både min favoritpirk och gäddan !

Jag fiskade med en 40 mm helbrons vertikalpirk med en 14-krok som är svartfärgad med orange huggpunkt längst ner och agnat med abborröga. Detta gav mig segern med 8484 gr!

Hae’t Gött !

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide