Dags att byta lina?

Många byter lina på sina rullar den här tiden på året. Tänkte ge ett par tips om några olika alternativ som kan vara bra att känna till.

Sufix_832_yellow

Sufix 832. Linan har blivit en favorit för både haspelrullar och multirullar. Linan är tillverkad av 8 fibrer, varav en fiber är en specialvariant från GORE Industries. Specialfibern är extremt glatt och gör att friktionen i spöringarna minskar avsevärt, vilket i sin tur ger längre kast med bättre precision. Fibern gör också linan mer nötningstålig, vilket är bra om man fiskar i vatten med mycket stenar, grenar eller träd på botten. Sufix 832 finns i tre färger, grön, limegrön, gul och i dimensioner som passar allt från havsfiske till abborrfiske.

Gravity2

Sufix Gravity2. En ny lina som utvecklats speciellt för fiske på större djup, som vid jiggfiske. Linan är tillverkad av fyra fibrer, varav två är samma fiber som i 832. Linan är sjunkande, vilket ger en bättre känsla och mer kontakt med betet. Linan är orange och finns i dimensioner från 0,08-0,18mm.

Castable_Fluorocarbon

Castable Flurocarbon är en flurocarbonlina som är lika mjuk och följsam som nylonlina, men med fördelarna att den är mer nötningstålig, har mindre stretch och nästintill är osynlig i vattnet. Linan finns i dimensionerna 0,18-0,40mm.

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide