Grymt gäddgodis

Den här helgen har jag varit i sommarstugan med familjen, och bara ett hundratal meter har vi en sjö som har ett bestånd av gäddor som är i storlek är mellan 1-2 kg och kan ibland vara ganska kräsna på vad man serverar för bete. Gäddorna behöver inte vara stora om man fiskar med lätta prylar och då behöver de inte vara några jättar för att det ska bli en riktig fajt. Förra veckan så fick min grabb ett paket med ”Angry Birds” vobbler och det skulle testas omgående när vi kom ner till stugan och det tog inte många kast innan första fisken kastade sig över ”Black bomb” Det är en vobbler som går att fiskas mycket grunt då den går precis under ytfilmen. Det är en fördel om man vill kasta in bland vass och på grunt vatten där gäddorna stor och solar sig. I övrigt så var det klart bästa betet var en 10 cm pearch färgad Rapala BX Minnow.  Av 25 gäddor var det bara tre som inte högg på den vobblern.
angrybird

bx

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström