AJ!! Och trevlig midsommar

Fiskehistoria
En fiskekamrat till mig som till vardags är mittfältare i ÖSK fotboll, vi kan kalla honom ”Handbojan”. Han och en kompis var för ett par veckor sedan ute och fiskade gädda i sina hemtrakter några mil väster om Örebro. Fisket var riktigt bra och många gäddor drillades och landades i håven. Men fisket fick ett fängslande slut då ”Handbojan” lämnade håven åt sidan och bestämde sig för att den här gäddan skulle landas med ett enkelt gälgrepp. Detta enkla grepp gillades dock inte av gäddan som vred och vände sig så att en av krokarna fastnade i vänsterhandens ringfinger. Den satte sig så illa och djupt att det inte gick att dra loss så ”Handbojan” och hans fiskekamrat bestämde sig för att ge upp och åka till närmsta sjukhus för att få kroken borttagen. Här slutar inte historien, för ”Handbojans” kompis kände sig osäker och ville absolut inte köra båten så ”Handbojan” måste nu köra båten i land med en vobbler sittandes fast i vänster hand. När ”Handbojan” skulle rycka igång motorn så slinter han och lyckas då dra in det andra krokparet i högerhandens tumme och långfinger. Som om detta inte var nog så fastnade även kroken som redan satt fast i vänsterhands ringfinger även i långfingret. Detta är anledningen till varför jag valt att kalla honom för ”Handbojan” Så varför använda handbojor på bovar när det räcker med en vobbler på fem centimeter och två krokar.

Till alla fiskare i vårt avlånga land ha en skön midsommar och tänk på att hålla fingrarna borta från vassa krokar.

Stefan ”Källan” Källström
bild

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström