Hällregn = Glada abborrfiskare

Idag blev det en äkta ”take a kid fishing dag”, jag la all tid på att min grabb Felix och hans syssling Ludde skulle få dra abborre på Vättern. Och de lyckades riktigt bra för när det spöregnade som mest fanns det inte några ledsna miner i båten utan två lyckliga åttaåringar som drog abborre efter abborre.
”Som Felix sa i dag, det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder och blöta mackor!”
Mina favoritbeten på Vättern har alltid varit mörka jiggar med dubbelstjärt och anledningen är att abborrens diet består till stor del av kräftor. En dubbelstjärtad jigg liknar en kräfta på flykt när man vevar in den lite oregelbundet och för att trigga igång abborren lite extra så brukar jag veva in den ganska så fort. När abborren riktigt i stöten brukar jag sätta en extra jigg några decimeter ovan som en upphängare. När jag känner en stöt så gör jag ett mothugg men väntar några sekunder med att veva in för oftast hinner nästa fisk hinna ta upphängaren och man har två stridbara fiskar i andra änden på linan.

bild Felixborre felixfiskar

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström