Medalj !

Oscar SM 2013 002

Under helgen avgjordes SM i Internationellt Mete i Växjösjön. Våran resa blev väldigt lyckad, min son Oscar blev tvåa på sektionen båda dagarna och med platsiffra 4 bärgade han silvret på sitt första mästerskap.Jag slutade tvåa och trea och med 5 i platsiffra blev det en total sjätteplats.

Fisket blev inriktat efter braxen, sutare och karp och metoden var bottenmete med s.k feeder (mäskkorg).Våran mäskblandning bestod av 50% Dynamite Baits Silver X ”Bream” sam 50% ”Feeder” av samma märke.Blandningen spetsades på med Dynamite Baits XL Liquid Brasem för att trigga fisken lite extra.

Vid feederfiske på längre distanser används ofta flätlina och vi hade laddad med den nya sjunkande Sufix Gravity2, längst ut knöts sedan en spölängd Sufix 0,20 Fluorocarbon.Jag har under åren testad ett stort antal olika flätlinor av skiftande märken men har aldrig haft en lina som sträckt upp lika fort som Gravity2, helt enkelt en suverän lina även till feederfiske.

Nu tränar vi på med metet, men vi skall även fiska lite abborre och gädda.Nästa stora utmaning är landskampen mot Norge i Horrmundsjön vid Sälen den 6-7 Juli, där är vi regerande lagmästare och vill väldigt ogärna släppa titeln till våra vänner från grannlandet.

Hae’t Gött !

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide