Havsfiske tackling!

Inget fiske i dag. I stället binder jag tackel till Havsfiske resan som är om 2 veckor i nord Norge. Så här gör jag Mina tackel till mete med hel fisk. Jag använder sufix tafs material ca 1-1.2mm samt vmc hi-brid krokar eller vmc tropic sparkpoint krokar.I andra änden binder jag ett kullagerlekare vmc som jag fäster i blysänket. När jag binder knuten fuktar jag alltid innan jag drar åt samt eldar lite på linspetsen som sticker ut,så det blir en liten bulle på linan ifall linan glider i knuten.

20130724-142836.jpgJag binder knuten till första kroken med en gummislang som man lindar linan på ca sex varv och avslutar med att trä lin änden i genom slangen sen drar man bara bort slangen och drar åt. Bakre kroken trär jag i genom linan i öglan sen lindar ca sex varv och tillbaka i genom linöglan vid kroken och drar åt.

20130724-143520.jpg

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren