Bottenmete gav id & plattfisk

Halloj! Jag hade en kortare semester till fina Gotland med familjen nyligen. Vädret var för det mesta kanon, och fiska måste man ju! Vi valde barnvänliga platser för fisket (grunt vatten), och både plattfisk samt id fick vi..

Kul idfiske med Speedmaster spöna..

Yes, jag hade nyligen en kortare semester till sköna Gotland med familjen på fyra dagar, och självklart måste man ju fiska! Jag siktade på bottenmete och bra gick det, fiskarterna bestod av id samt plattfisk (skrubbskädda), betet bestod förövrigt av frysta räkor. Jag hade ett kul idmete tidigt en natt/morgon då fisken vakade mycket i finvädret, flera fina napp hade jag. Nästa fiskepass fiskade jag djupare från branta klippor, och fick då skrubbskädda vilket var trevligt. Fiskeutrustningen bestod av Shimano Speedmaster 8 fot 14-40 gr laddad med en Shimano Exage 2500 haspelrulle. Spöhållarna (Nice On Ice) som från början är framtagna av kompisen Sisse Strand för ismete, men är enligt mig helt suveräna även till bottenmete där inga banksticks funkar (som tex nu, se bild), Mina härliga Shimano Speedmaster 14-40 gr var klockrena till detta fisket..

Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver, allt ingår! Välkomna ombord i guidebåtarna – boka höstens fisketurer här redan nu!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733

Hemsida & Bokning: www.fishguide.se

———————————————————————–

Vi har förövrigt Sjöbefäl klass 7 (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten vilket är ett krav om man ska guida ute på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 (som är lägre) & högfartsbehörighet..

 

Comments

Kommentarer