Bra gösfiske, 7,450 kg i topp

Halloj! Idag hade jag och vännen ”Pelle-Port” ett kul gösfiske! Vi landade 5-6 ganska stora gösar via vertikalt prickskytte, och bästa gös på snygga 7,450 kg (92 cm) som Pelle fick drilla, ett nytt personbästa!

Pelle med 7,450 kg (92 cm) personbästa gös!

Yes, idag var jag ute på min vän Pelle Johansson (från Crawfordcenter i Västerås AB) på ett kul kompisfiske, och siktet var inställt på större gös vilket vi även landade! Vi hade ett helt okey väder, svaga vindar och till och från sprack solen fram vilket gösen verkade gilla. Vi landade 5-6 fina gösar, och hade även flera riktigt bra kontakter med större gösar som bara tittade på våra beten före att de vek av för gott kunde vi se på plottern. Ett av dagens ekon var ett jättebra eko som jag först fiskade på ganska länge ca 7 meter ner, men efter ett tag fick Pelle droppa jiggen till denna fisken istället då jag vevade upp mitt bete samtidigt och efter en längre stunds tjurande så högg den tillslut stenhårt! Gösen gav allt och lite till, och i båten kunde vi väga gösen till snygga 7,450 kg, samt till 92 cm längd! Ett nytt personbästa var ett faktum för Pelle Johansson, grymt kul och ett stort grattis säger vi såklart! Vi hade en skön dag på sjön, och utan tvekan fick Shimano Yasei spöna och Shimano Caenan 101 rullarna jobba! Jag har valt Shimanos superfina Yasei  Jerkbait 30-70 gram till mitt pelagiska gösfiske då spöna är helt underbara att drilla fisk med (även till mindre fisk), samt att de har en grym ryggrad om det behövs, som även krokar den tjurigaste gösen! Helt suveräna (och snygga spön) måste jag verkligen säga! Rullarna som jag har valt är Shimanos Caenan 101 rullar vilka är supersmidiga, trevliga och har en kanonbra slirbroms! Ibland använder jag förövrigt även samma fiskeutrustning till vanligt vertikalfiske också (gärna då på grundare vatten), dock har jag lite tjockare linor på dessa nämnda rullar (Sufix ”832″ 0,15 mm) så vid djupare vatten föredrar jag mina lättare utrustningar då de skär vattnet bättre (med Sufix ”832″ 0,10 mm lina). Med andra ord, grövre utrustning vid pelagiskt gösfiske, och lättare utrustning till mitt djupare vertikalfiske! Hare gött, mera fiskerapporter kommer snart igen!

Ps. Det blev 6 st nya fiskerapporter denna gången uppdaterade…

Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver, allt ingår! Välkomna ombord i guidebåtarna – boka höstens fisketurer här redan nu!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733

Hemsida & Bokning: www.fishguide.se

———————————————————————–

Vi har förövrigt Sjöbefäl klass 7 (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten vilket är ett krav om man ska guida ute på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 (som är lägre) & högfartsbehörighet..

Comments

Kommentarer