Guidning från 22 meter lyxyacht

Hej! Nyligen hade jag en ganska udda guidning då jag guidade 15 Kineser från en Princess lustyacht på 22 meter. Herrarna fiskade i snitt 5-15 minuter vardera (av dom som ville prova) mellan hummern, krabban, champagnen mm..
22 meter lustyacht, och 9 Shimano fiskeutrustningar..

Yes, idag hade jag en ganska skön fiskeguidning då jag hade en guidning från en Princess lustyacht på 22 meters längd (72 fot). Vi hade en kapten ombord samt en allt i allo servitris som hade superkoll på allt i båten – och även jag var med som sportfiskeguide denna dagen. vädret var strålande, liksom humöret ombord! Det åts mycket gott som tex hummer, krabba, ostron, gravad lax, rökt lax, sallad mm, och även jag fick njuta av den mycket goda maten ombord. Fisket var som sagt mycket sparsamt, och på den korta fiskestunden hann vi inte fånga någon fisk, vilket inte var så konstigt. Vi siktade på strömmingen (men sommaren är egentligen helt fel årstid), och spinnfiske med wobblers etc var inte att tänka på från denna båten med så många gäster ombord som dessutom inte kan språket! Jag försökte förklara att dom måste fiska mycket djupare, men deras engelska var lite knackig, eller väldigt knackig! Stämningen var annars på topp, och den som kämpade längst med fisket höll igång max 20-25 minuter skulle jag gissa – en himla trevlig fiskeguidning måste jag annars säga då jag även hjälpte till med annat ombord! Fiskeutrustningen bestod av 9 st Shimano haspelutrustningar laddade med 9 Shimano haspelrullar, tacklet bestod av klassiska strömmingstackel..

Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver, allt ingår! Välkomna ombord i guidebåtarna – boka höstens fisketurer här redan nu!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733

Hemsida & Bokning: www.fishguide.se

———————————————————————–

Vi har förövrigt Sjöbefäl klass 7 (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten vilket är ett krav om man ska guida ute på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 (som är lägre) & högfartsbehörighet..

Comments

Kommentarer