Reseberättelse från Vaeröyresan

Vecka 33 var vi 7 st fiskekompisar som fiskade på Vaeröy. Vi hade en bra vecka vädermässigt med svaga vindar och mycket sol. Fisket var som vanligt mycket bra. Vi fick många sejar över 15 kg med 16.6 kg i topp. När jag  fiskar sej använder jag stormjiggar på 385 gr som jag fiskar snabbt genom vattnet. Nya stormjiggarna som väger 520 gr och kommer i butik nästa år tog många fina sejar, bl a den största sejen. Torskfisket höll som vanligt hög klass. I år fick vi torsken på många olika djup, men dom flesta tog efter botten. När jag fiskar torsk använder jag ochså stormjiggar 385 gr, men med en annan teknik. Jag släpper sakta ner till botten och jiggar upp till 20 meter ovanför botten. Oftast kommer huggen när jiggen dalar ner. Största torsken vägde 20.8 kg och även den tog nya stormjiggen på 520gr. Spöet jag använder är ett shimano antares 30-50 lb. Till det använder jag en shimano tekota 600 lc laddad med sufix 832  0.33 mm flätlina. En mycket bra kombination till detta fiske. Mellan flätlinan och jiggen  har jag 1 meter nylonlinetafs ca 1-1.2 mm tjock . Till skarven mellan flätlinan och nylonen använder jag en vmc lekare och mot jiggen lekare med fjäderring . Tänk på att använda en pärla ovanför lekaren så man skyddar spöringen. Fiske hälsningar Henrik.IMG_2553IMG_2527

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren