Trög fiskehelg

Sista vertikalpasset efter röding för i år
20130825-231512.jpg Den 15 september inträder fredningen på Vättern och de bästa områdena för vertikalfiske blir fredade så att rödingen får leka ifred. Läs mer om Vätterns regler HÄR De kommande helgerna blir det förmodligen svårt att hinna med nått fiske så i lördags blev det en sista vertikaltur på Vättern för i år. Under sex timmar såg vi många ekon på lodet men ingen av dessa visade nått intresse att vilja hugga våra jiggar. Så nu blir det att vänta till nästa sommar innan man får drilla en röding på lätta vertikalprylar.
20130825-224958.jpg
Proguide Henrik Lindgren var i samma område och även han hade siktet inställt på röding och lax men istället för vertikalfiska så trollade han. Men det hjälpte inte heller för även han gick bom. Däremot så mötte jag en av norra Vätterns trollingrävar, Staffan Håkansson och när han passerade förbi oss så small det till på ett av hans spön och upp kom en fin röding.
20130825-225347.jpg

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström