Vertikalfiske gav 20-30 gösar

Hej! Nu är det ett tag sedan jag vertikalfiskade, och då jag servat min 150 hp Suzukimotor med ”meckar-Håkan” nyligen så var vi tvungna att ta en kvällsfisketur på sjön för att testa allt! Och bra gick det, 20-30 gösar landade vi..

Kanonfiske på gös!

Jo, idag blev det en kortare fisketur på sjön då vi kom ut efter 16 tiden, efter att vi bytt oljor, stift, filter, impell etc på stora Suzukimotorn. Vi (Håkan Andersson & jag) fiskade på några av mina favoritplatser efter gös, men vi passade även på att testa en grynna som jag länge har varit sugen på – och bra med fisk stod det där! Vi landade ett 20-30 talet gösar, samt missade även många hugg. Ett tag var det helt galet då det nappade omgående med gösar då vi fick ner jiggarna till botten. Bäst fiske hade vi på 10-11 meters djup, och bästa jiggen var en gul/grön Stormjigg (Pro Minnow 15 cm), färgkod: GRCH! Intressant var att vi även hade ett ”måsspel” där det som nappade bäst, och några av gösarna drog jag förövrigt pelagiskt, som tex denna gösen på bilden. Förutom gösar så nappade även abborren och gäddan på våra fina jiggar, så det blev mycket napp före att vi bröt för hemfärden i 40 knop..

Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver, allt ingår! Välkomna ombord i guidebåtarna – boka höstens fisketurer här redan nu!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733

Hemsida & Bokning: www.fishguide.se

———————————————————————–

Vi har förövrigt Sjöbefäl klass 7 (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten vilket är ett krav om man ska guida ute på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 (som är lägre) & högfartsbehörighet..

Comments

Kommentarer