Abborre på mete

46  cm

Högtrycket som legat över norrland är på väg bort men efterlämnar fantastiska minnen från de abborfisken jag bedrivit. Nästa pass efter de randiga på hemmaplan blir först när vattentempen sjunkit under 10 grader ( det är nog flera veckor bort baserat på att det i går var hela 19.3 grader i sjön) då borde de ha lagt på sig några hekto och drömmen om en tvåkilos känns lite närmare.

46 cm

Några utrustnings tips:

Använd ”tunn” stumlina vid bottenmete sufix 832 0.15 är marknadens bästa enligt mig och finns i flera färger men välj den du själv ser bäst för att undvika trassel. Sänkena bör vara mellan 15-25g lite beroende på djup och storlek på betesfisken. Själv kör jag ett hederligt paternoster tackel med 0.20 – 0.25 i spets till en tunnskaftad krok i storlek 1 – 1.0 men det är ju beroende på storleken på den fisk du fiskar efter. Beta med betesfiskar mellan 10-100g beroende på vad abborrarna vill ha och vad du får tag i.

/FS

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide