Abborre

abborre-46-cm

Värmen håller i sig och abborrarna är verkligen på hugget. I går vid fyratiden så var det 22 grader vid sjön och jag hade goda förhoppningar om bra fiske.

Väl ute på den tänkta fiskeplatsen så släppte jag ut ett flöte med stoppknuten på 5.5m och kastade ut ett bottenmete ca 15m. Min kompis startade med ett liknande upplägg.

han kom bara till botten sedan var allt en röra till dess att det låg 4 abborrar i samma håv med en totalvikt på knappa 5kg. Såhär mins jag det:

Han krokade och sa att det var en bättre fisk, jag krokade och kände direkt att det var en fisk över kilot som tagit mörten på botten. efter 30 sek drillande så såg jag att bägge flötena var borta och vi dubbelhåvade de första två, lät tacklen ligga kvar i håven utanför båten och började veva in våra flötmeten snart därefter så kunde vi titta ner på fyra mäktiga abborrar  44-48 cm. Vi beslöt snabbt att packa ihop flötmetena och fortsatte endast med bottombouncing. Mörtarna i beteshinkarna sinade fort och mot slutet fick vi återanvända de som var minst dåliga. Jag kortade ner mitt Purist Barbel Multi Specimenspö till 11 fot vilket gjorde fisket lättare från den lilla båten.

När solen gick ned så packade vi ihop och kunde se tillbaka på ett magiskt pass med ovanligt många fina abborrar.

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide