Oplanerat fiske = bra fiske?

Fick en timme över under eftermiddagen och eftersom att jag och familjen är vid sommarstugan så är det inte många meter till den lilla sjön som ligger där. Det kändes naket att bara ta med ett spö en extra jigg i fickan och sen hoppa i båten ro ut och jigga abborre. Men så fick det bli. Jag började med en jigg som var ca 6 cm perfekt för större höstbborre som jagar löja. På första kastet small det på en borre som kanske vägde ca 5 hekto perfekt storlek som matabborre. Andra kastet, hugg igen och en fisk av samma kaliber hamnade i hinken. Sen några kast senare så gillade en gädda jiggen så pass mycket att hon behöll den i mungipan och simmade vidare. Ok bara en jigg kvar, 12 cm lång och i normala fall så brukar jag inte köra med så stora jiggar efter abborre i den här sjön. På med den och ut. Pang så satt det direkt en rejäl fisk och när jag har den i håven så mäter jag den till 45 cm innan jag låter den simma tillbaka. Sen fortsätter det här fisket under ca 30 minuter tills att ytterligare en gädda fattar tycke för den sista jiggen och bestämmer sig för att behålla den för gott.

20130928-222857.jpg

20130928-223012.jpg

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström