Fiskevård !

P1020593 (Large)

Att ha sporfiske som intresse kan ibland inte bara innebära att få ägna sig åt fiske.Pesonligen har jag under många år jobbat med olika fiskevårdsprojekt när det gäller att säkerställa framtiden för riksklassade Siljan och Hansjööringen.
Visst kan man göra det enkelt för sig med att plantera in fångstfärdig fisk vilket sker i stor utsträckning för ett snabbt resultat, detta är dock inte lösningen om siktet är inställt på ett eget reproducerande bestånd. Under tidens gång har många vattendrag i mitt område skadats med dåligt lagda vägtrummor, urtagning av sten, försurning, kraftverk m.m
Under helgen valde vi i fiskeklubben Fk Match att hjälpa till med återställning av ett biflöde till Ore Älv. Detta innebar att med spett och handkraft skapa en miljö gynsamm för reproduktion av öring. Bilderna visar före respektive efter återställning.

3A. Innan BÅ
Efter.
3B. Efter BÅ
Lekgrus före.
2A. Områden för lekbotten nr 4
Efter.
2B. Lekbotten nr 4 anlagd

Ni sportfiskare som har chansen att hjälpa till med likartade projekt för att hjälpa våra fiskar gör det ! Ett hårt men otroligt stimulerande arbete den dagen när en vacker fisk nappar på våra beten.
Nu laddar jag inför årets sista metefistival Nordic Bagging Meeting i Söderhamn 26-27 Oktober, rapport kommer. Sedan hoppas jag att permafrosten slår till i varje fall där jag bor så vi får börja med isfiske.
Hae’t Gött !

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide