Trollingtävling i Kristinehamn

Blåsig fiskedag på Vänern
Henrik Lindgren, Andreas Larsmark och jag ställde idag upp på klubbmästerskapet som Kristinehamns trollingklubb arrangerade. Eftersom att det blåste från SO på morgonen så valde vi att fiska lite i lä på östra kanten nedanför Lakholmen. Vi fick ganska omgående en öring som vägde 4,2kg och den tog på en Rapala BX Minnow. Sen var det dött under ett par timmar, men så kom ett stenhårt hugg på djupriggen och vi trodde länge att det var en större fisk i silverkläder för den gjorde tunga laxliknade rusningar. Men där hade vi fel, upp kommer en fet och fullmatat gädda som var 100 cm. Vi blev ganska förvånade för normalt brukar gäddorna vara ganska trötta fajters när man trollar lax så här års. Men det kanske beror nog på att vattnet inte kylts ner än utan ligger på ca 10 grader. Vi fick uppleva samma sak igen när ett ytspö bockar sig rejält och följs av rulltjut och tunga knyckar. Den här gången var vi bombsäkra att vi krokat på en större lax eller öring. Men än en gång hade vi fel för bakom båten glider det upp en fet gädda i samma size som den förra. Det verkade nästan som att vobbler stod högst på gäddornas meny idag för ibland var bara vobblern borta när man vevade in, som om nån klippt av linan med sax.
Hur gick tävlingen då? Jo vi kom tvåa efter Team Bomsvängen som fick med sig två fiskar till invägning,  en lax på strax över sex kg plus en öring på ca 3,5 kg.

_MG_0059

 

 

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström