Ut och jigga abborre!

Nu är det hög tid att ge sig ut och fiska abborre. Med rätt lufttryck och bra väder så är förutsättningarna stora att hitta stim med huggvillig abborre. Tog ledigt från jobbet idag och gav mig ut en sväng på Vättern och jiggade abborre. Efter en trög förmiddag så hittade jag huggvillig fisk i sundet utanför Stjärnsunds slott. Under tre timmar så högg det abborrar i vart och varannat kast. De flesta fiskar låg mellan 2-5 hekto och de största vägde runt 8-9 hekto. Fisketekniken är enkel, kasta ut jiggen låt den sjunka till botten – håll spöt hela tiden 45 grader mot himlen – veva ett par snabba vevtag – stanna och låt den sjunka till botten igen osv osv. Viktigt att man hela tiden håller full fokus på spötoppen och linan för ibland tar abborren när jiggen sjunker och är man inte snabb med ett mothugg så missar man hugget.

20131003-203417.jpg

20131003-203502.jpg

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström